7.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Bazar domaćih proizvoda na Luštici

Bazar – Luštica Bay

Tokom cijelog mjeseca oktobra, svake nedjelje na promenadi u Luštici Bay predstavljaju se crnogorski izlagači domaćih organskih proizvoda i autentičnih rukotvorina


Bazar autentičnih domaćih proizvoda i maštovitih rukotvorina „Luštica Bay Sunday Market“ nastaviće se i predstojećeg vikenda, u nedjelju, 16. oktobra od 14 do 17 časova na platou ispred Amfiteatra duž šetališta, u jedinstvenoj kulisi Luštice Bay.

Primamljivim koloritom i paletama domaće hrane predstaviće se Gazdinstvo Vuksanović koje u ponudi ima voće, povrće, cijeđene sokove, likere i cvijeće, štand Žizele i Nenada Marković iz Pony Art gardena sa Luštice zamirisaće svježim džemovima, kompotima, vinom, likerima, zimnicom, crnogorskim tanjirom sa sirom i maslinama te ostalim domaćim proizvodima. Za ljubitelje ljutih ukusa, sadnice paprika i proizvodi od chilli papričica naći će se u ponudi uzgajivača Chilli Montenegro.

Ove nedjelje prirodne sapune uz mirise ljekovitog i eteričnog bilja ponudiće Soapy By Nina dok će svaka dama rado zastati kod štanda Angie & Me čiji cvjetni rajfovi za kosu unose proljećne boje u oktobar.

Program će početi animacijom za najmlađe goste u 11 časova ispred Luštica Bay Kids Kluba gdje će malene ruke vješto djelovati u radionici Arts and Crafts. Od 18 do 20 časova, za mališane će biti priređen Choice of games program.

Bazar – Luštica Bay

„Promenada u Marina naselju pretvara se u autentičnu pijacu domaćih proizvoda i rukotvorina, svake nedelje u oktobruiz naše želje da ulazak u jesen bude pun boja, ukusa i mirisa, i porodičnih okupljanja. Takođe, iz godine u godinu, našimpartnerima, malimdomaćimproizvođačimaomogućavamoplatfomu za predstavljanje i plasman proizvoda kako domaćim tako i internacionalnim gostima, jer kreiramo zajednicu i grad koji valorizuje  nasljeđe i identitet našeg kraja”, saopštila je Sonja Banićević,iz sektora organizacije događaja u Luštici Bay.

Ponudom povrća i domaćih proizvoda na promenadi će se predstaviti Gazdinstvo Garmash a kvalitetan med će ponuditi pčelarsko gazdinstvo Cimbaljević. Vinska selekcija Kraken –iz prvog podvodnog podruma u Crnoj Gori u Lušticu Bay će stići iz specijalnih buradi u kojima se čuvaju na 15 metara ispod površine mora.One koji će na sajam doći radi kozmetike i nakita dočekaće Julius nakit od kristala i ručno rađena kozmetika Koozmetik CG, a aksesoare od špaga i kućni dekor od novina ponudiće Jasna Janković.

Dječije omiljeno mjesto, Kids Klub, biće otvoren od 9 do 21 sat, uz jednočasovnu radionicu izrade keksa i medenjaka, Cookie Class (od 11 do 12 časova), i dvočasovno dječije filmsko veče koje počinje u 18 sati. Već sedam dana kasnije, u nedelju, 30.oktobra uz Sunday Market biće organizovan cjelodnevni program Halloween Day.

Najčitanije