17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Bazar hrane i domaćih proizvoda Boke u Luštici Bay

Sajam – Luštica Bay

Dvodnevni bazar hrane i domaćih proizvoda Boke i okruženja pod nazivom „U susret proljeću / Hello Spring“, biće održan u subotu i nedjelju, 23. i 24. marta od 10 do 18 časova, na šetalištu u marina naselju Luštica Bay, u Krtolima kod Tivta.

Organizatori bazara domaće hrane i proizvoda, kompanija Luštica Development i Sekretarijat za turizam i preduzetništvo Opštine Tivat, obezbijedili su učešće oko 20 poljoprivrednih proizvođača, kao i članova preduzetničke sekcije OŠ „Drago Milić“ i Javne ustanove SMŠ „Mladost“ iz Tivta, Instituta za zdravu (organsku) hranu Agrovita, i proizvođača Agro klastera Nikšić.

Među individualnim izlagačima su proizvođači sira, rakije, zimnice, slatkog, meda, sapuna i ljekovitog bilja: Olga Ovčar, Vidak Tomašević, Julka Radmanovic, Predrag Klakor, Mileta Dačević, Rašo Miljanjić i drugi. Proizvode će ponuditi i proizvođači voća, povrća, domaćeg vina, sokova i ulja Bosiljka Vuksanovic, Etno selo „Đedovina“ i Đorđije Bulajić, Vebija Abazović, te  Vesna Pavić Mamula, Gvozden Kankaraš, Jelena Pejanović. Bukete od povrća i druge rukotvorine prikazaće Andrej Zasidko. Proizvode od maslina predstaviće porodica Moric, kao jedan od preduzetničkih vizionara na poluostrvu Luštica i koji je među prvima stavio u funkciju dugo porodično nasljeđe.

Luštica Bay March2019.

Vikend događaj koji promoviše domaću proizvodnju podrazumijevaće i program za najmlađe posjetioce uz crtanje, slikanje i takmičarske igre, reviju domaćih gastro delicija i edukaciju proizvođača. Za sve izlagače i posjetioce će biti održani seminari dr Ilije Morica na temu „Poljoprivredni turizam“, Đorđa Bulajića o klasterima i organskoj poljopriredi, kao i inženjera Svetozara Radonjića iz Agrovite na temu „Crnogorski brendovi u hrani“.

U TIVTU PREKO 1.100 GOSTIJU

U svim vidovima registrovanog smještaja na Tivatskoj rivijeri trenutno boravi ukupno 1.101 zvanično prijavljenih turista, što je čak 44 odsto bolja posjeta nego na isti dan prošle godine – saopštila je danas Turistička organizacija Tivta.

Od ukupnog broja gostiju, njih 1.086 su stranci, a samo 15 posjetioci iz Crne Gore. U hotelima boravi 369 gostiju, dok su u privatnom smještaju 732 posjetioca.

Izvor:S.L

Najčitanije