30 C
Kotor

Slušaj online radio

Bijela će biti jedna od vodećih destinacija za remont jahti u svijetu – Kreće investicija vrijedna više desetina miliona eura

Foto: Vlada Crne Gore

Kompanija planira da od nekadašnjeg Brodogradilišta Bijela napravi destinaciju svjetske klase, saopštio je predsjednik upravnog odbora Rade Antolović. Kako je naveo, njihvo cilj je da pozicioniraju Bijelu među glavnim lokacijama za remont jahti u svijetu, nastojeći da obezbijede pouzdanost i visoke tehničke standarde za njihove klijente.

Iz Vlade je saopšteno da se Antolović juče sastao sa predsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem, a na sastanku je bilo riječi o redizajniranju starog Brodogradilišta Bijela u objekat za remont, održavanje, popravljanje i servisiranje superjahti, investiciji vrijednoj više desetina miliona eura.

Dritan Abazović i Rade Antolović (Foto: Vlada Crne Gore)

Abazović je naglasio da se raduje realizaciji investicije od više desetina miliona eura, otvaranju novih radnih mjesta i novog horizonta u promociji Crne Gore kao luksuzne turističke destinacije.

– Vrata Crne Gore su otvorena za sve investitore i uvijek se radujemo njihovom dolasku. Imajući u vidu geografski položaj, blizinu luksuznih hotela u koje dolaze vlasnici mega jahti i lokalnu tradiciju, Bijela je idealno mjesto za ovu investiciju – istakao je premijer Abazović.

Panorama bivseg brodogradilista Bijela – foto Drago Krivokapić

Predsjednik Vlade je naznačio da pravda i progres uvijek idu ruku pod ruku i da će promocija Crne Gore kao fer destinacije, uz jasnu borbu Vlade Crne Gore protiv korupcije i kriminala, dugoročno imati vidljive rezultate, dajući investitorima sigurnost u poslovanju.

Najčitanije