24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

“Biseri Boke” proslavili 55 godina od prvog nastupa

Povodom 55 godina od prvog nastupa vokalno-instrumentalni sastav “Biseri Boke” upriličio je 11.septembra 2023. koncert za prijatelje i članove svojih porodica u hotelu “MonteBay Perla“ na Prčanju.

“Okupili smo se da se prisjetimo muzike naše mladosti i uspomena koje su pratile to naše davno odrastanje. Vratićemo se u 60-te godine prošlog vijeka, u dane bezbrižnog i znatiželjnog djetinjstva većine od nas, u dane kada je svemoćna muzika bila naš prozor u svijet, otkrivala nam nove poglede na život, donijela nove ideje, modne trendove, duge kose, farmerke, brukserice, ali još važnije- izlazak iz nekih  klišea ponašanja i poriv da slobodnije tražimo i izrazimo sebe.

Sa Zapada nam tada dolaze prvi zvuci Prislija, Bitlsa, Stonesa, Bee Geesa, slijediće ih bezbroj zvijezda pop i rock muzike. San Remo, Musice per l’estate i italijanska muzika su nam preko RAI-a došli kao prirodan izbor. Kao relikvije preslušavamo prve ploče, čitamo  Džu Box,  a u kasnim noćnim satima slušamo  Radio Luxemburg.  Rock & Roll postaje kulturna revolucija kojoj smo i mi, skromno, počeli da pripadamo“, prisjetio se Zoran Radimir.

Više u reportaži…

Muzički izlet u prošlost – “Biseri Boke” proslavili 55 godina od prvog nastupa (FOTO, VIDEO)

Najčitanije