15.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Bivši visoki vojni oficir lijek za nerad i nedisciplinu u Komunalnom preduzeću Tivat

Tivat_mart 2021-mikophotographystudio

Vučeta Stanišić, magistar inženjer nautike iz Tivta, novi je direktor  Komunalnog preduzeća d.o.o Tivat. Iz Upravnog odbora te firme čiji je osnivač i jedini vlasnik Opština Tivat, danas je saopšteno da je prethodnom direktoru Vladu Đukiću (DPS) istekao mandat, pa je Odbor za izbor i imenovanje kao nadležno tijelo Skupštine Optine Tivat, raspisao javni konkurs za imenovanje novog izvršnog direktora Komunalnog.

„Javni konkrus je otvoren 10.12.2021. godine i nakon sprovedenog postupka po istom, predsjednik Opštine Tivat, Željko Komnenović, donio je Odluku i na mandat u trajanju od četiri godine, uz mogućnost ponovnog imenovanja, imenovao je Vučetu Stanišića.“- saopšteno je iz UO Komunalnog.

Stanišić (55) je kapetan bojnog broda Mornarice VCG u penziji. Za sobom ima bogatu karijeru u graničnim jedinicama nekadašnje JRM, kao i u logistici Vojske Jugoslavije te na štabnim dužnostima u Mornarici VCG. Pored ostaloga, Stanišić je u ime Ministarstva odbrane bio predsjednik Odbora direktora  nekadašnje građevinske fime “Prvoborac” Herceg Novi, bio je posljednji direktor vojnog brodogradilišpta Arsenal u Tivtu prije njegove prodaje kanadskom milijarderu Piteru Manku 2006.godine, a završio je i generalštabnu školu i master studije u Italiji.

U lokalnoj upravi Tivta koju vodi koalicija građanskih listi NP-BF-GB računaju da će Stanišićevo bogato privredno iskustvo ali i vojni bekgraund u kome se insistira na maksimalnoj disciplini i efikasnosti u iztvršenju postavljenih zadataka, novom direktoru Komunalnog preduzeća omogućiti da uvede mnogo više reda, rada i dispcipline u toj firmi. Iako ima čak 160 zaposlenih, Komunalno u Tivtu kuburi sa brojnim intrernim problemima i neefikasnošću u radu, kao i sa nedisciplinom i neogovornoščću pojedinih zaposlenih, pa u Opštini Tivat računaju da će “čvrsta vojnička ruka” koju donosi imenovan je Stanišića,  najbrže i najefikansije tu značajnu opštinsku firmu dovesti u red.

Izvor:S.L.

Najčitanije