13.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Za projekte u Herceg Novom Morsko dobro opredijelilo 1,5 miliona eura

Herceg Novi Ilustracija, Foto: Shutterstock

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom opredijelilo je za ovu godinu 1,5 mil EUR za realizaciju nekoliko projekata u Herceg Novom. Među njima su rekonstrukcija Šetališta od Meljina do hotela Plaža vrijedan pola miliona, djelimična rekonstrukcija rasvjete duž hercegnovske obale u vrijednosti od oko 300.000, izgradnja platoa ispred spomenika Tvrtku I, kao i geotehnička ispitivanja luke i lukobrana na Škveru.

Uz projekte koje će finansirati Morsko dobro, Uprava javnih radova podržala je sanaciju dijela Šetališta u Igalu, od Galeba do Titove vile, pa će u Herceg Novom, kada je riječ o uređenju obale, ove godine biti dinamično.

Kako je za RTHN kazao direktor Agencije za izgradnju i razvoj Aleksandar Kovačević, predstavnici Opštine i Morskog dobra održali su konstruktivan sasatanak na kojem su određeni prioriteti.

– Morsko dobro će tender za sanaciju Šetališta od Meljina do hotela Plaža raspisati u maju i tad će biti završena revizija projekta. Kada je riječ o ovom dijelu od Galeba do Titove vile, u narednih 45 dana bi trebalo da bude raspisan tender – informiše on.

Da bi bio raspisan tender za rekonstrukciju rasvjete, kako navodi Kovačević, potrebno je prekontrolisati sve stubove, pa se javni poziv može očekivati u narednih mjesec, koliko je potrebno za kompletiranje dokumentacije.

Tokom ove godine u planu je izgradnja nekoliko pješačkih staza duž magistrale.

– Biće nastavljena izgradnja šetališta od Bijele do Kamenara. Prvi dio je završen, a nastavak je do Kamenara. To je u fazi projektovanja, kao i dugo očekivani trotoar Zmijice – Kumbor. Za prvi dio, od željezničkog mosta do plaže Zmijica, već je raspisan tender – navodi Kovačević.

On očekuje da će projektovanje biti uskoro završeno, nakon čega će uslijediti javni poziv Morskog dobra, pa bi Zelenika do kraja ove godine mogla konačno da dobije pješačku komunikaciju duž obale.

Izvor:RTHN

Najčitanije