21 C
Kotor

Slušaj online radio

BK Pula pobjednik 5. Međunarodnog bućarskog turnira Trofej Meljina 2023.

Nagrađeni

U organizaciji Bućarskog kluba Meljine na zogovima ovog kluba održan je 5. Međunarodni bućarski turnir Trofej Meljina 2023. a u sklopu svečanosti povodom proslave Dana oslobođena Herceg Novog.

Turnir je od ove godine u kalendaru ABC, prepoznat kao jedan od najkvalitetnijih kako igrački, tako i organizaciono u cijelom regionu.

Uz domaćina BK Meljine i ekipu Vala, na turniru su iz Crne Gore učestvovati i tivatska Palma, kao i slovenačke ekipe Postojna i Skala, a iz Hrvatske Zrinjevac, Metković, Gornja Vrućina, Hajduk i Pula.

U sklopu ovogodišnjeg turnira, Bućarski klub Meljine je proslavio veliki jubilej, 40 godina rada i postojanja kao i proslavu osvajanja šampionske titule Crne Gore i zimske lige.

Domaćini turnira tokom svečanosti osvrnuli su se na istorijat kluba i dio članstva koje je ostavilo dubok trag u klubu od 1983. godine, kada su zvanično započeli takmičenje, ali i nakon petogodišnje pauze kada se 2019. vraćaju u takmičarske vode.

Treće mjesto na turniru osvojila je ekipa Skale iz Sežane, Slovenija, drugi je Hajduk iz Dubrovnika, a pobjednik Petog Međunarodnog boćarskog turnira je BK Pula.

Meljine turnir u boćanju

Najbolji igrač turnira je Joško Buterin, član pobjedničke ekipe Boćarskog kluba Pula.

Plakete svim učesnicima uručio je predsjednik Bućarkog saveza Crne Gore Miroslav Petković, a pehare najboljima sekretar za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju Mitar Kisjelica.

Organizatori turnira BK Meljine, izrazili su zahvalnost Opštini Herceg Novi na podršci, a svima učesnicima turnira zahvalnost na učešću.

Najčitanije