13.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Bogat novogodišnji program duž Crnogorskog primorja

Portonovi

Crna Gora se priprema za novogodišnje praznike koji će sigurno zadovoljiti ukuse većine posjetilaca. Kroz raznoliku ponudu postaje sve popularnija destinacija za nastupajuće praznike.

Primorski gradovi nude jedinstvenu priču, stvarajući čaroliju koja će ove zimske praznike učiniti nezaboravnim za sve posjetioce, a nema sumnje da će i najizbirljiviji gosti naći program prema svojim afinitetima.

Kotor – Zimske fešte

Kotorani nude sadržajan zabavni program ,,Kotorske zimske fešte“ (Kotor Winter Fest), višemjesečnu manifestaciju koja od 1. decembra ove do 3. februara iduće godine objedinjuje novoosmišljena i tradicionalna dešavanja, koja su se prethodnih godina održavala u Kotoru povodom božićnih i novogodišnjih praznika. Tako će Kotor u 65 dana biti domaćin čak 70 događaja, na četiri trga sa 22 učesnika iz države i regiona.

Najluđa noć se dočekuje na Trgu od oružja uz koncert najveće regionalne pop dive Severine, a naredne večeri nastupiće – Dino Merlin, koji će građanima i posjetiocima Kotora prirediti veličanstvenu noć. Osim njih, u Kotoru će tokom zimske fešte nastupiti lokalni izvođači, kao i Goca Tržan, Tijana Dapčević, Yu grupa i drugi.

Tivat – Praznična sezona

Početkom decembra startuje novogodišnji program u Tivtu, a koncerti već od 16. decembra i trajaće do 15. januara. Konceptom je predviđeno da posjetioci svakog vikenda uživaju u muzici lokalnih bendova i izvođača, a 31. decembra i 1. januara rezervisani su za najbolji provod uz Harisa Džinovića i Aca Pejovića.

Portonovi – prazničnu sezonu počinju 2. decembra svečanim paljenjem dekoracije i lampica jelke na Marina trgu, a Praznični bazar biće otvoren od 23. decembra do 7. januara na istom trgu. Najavljeni su nastupi domaćih i regionalnih zvijezda kao što su: Ansambl Toć, Fantom, Elemental, Marijana Zlopaša, Ida Prester i Lollobrigida, Mostar Sevdah Reunion, MKDSL, klapa Kaše, Trio Gušt, Tijana Bogićević, Band Girls Boys and Toys. Ulaz na sve koncerte je besplatan.

Herceg Novi – Bregović, Bijelo dugme, Miroslav Ilić, Novi fosili

Portonovi praznična sezona počinje 2. decembra svečanim paljenjem dekoracije i lampica jelke na Marina trgu. Od 18 sati nastupiće koncert dječijih horova D-mol i Boka School International iz Portonovog, kao i nastup animatora – Djeda Mraza, Snježne kraljice i drugih.

Novogodišnji program na otvorenom „Kako je dobro vidjeti vas opet“ je poziv upućen mještanima i gostima da budu na dočeku u Herceg Novom uz program za sve generacije i muzičke ukuse, koji će trajati od 30. decembra do 2. januara.

Tokom praznika u ovom gradu će nastupiti Goran Bregović i Bijelo dugme – Alen, Tifa i Orkestar za svadbe i sahrane.

Njihovom nastupu prethodiće koncert regionalno popularnog pop-rok sastava Ničim izazvan.

Naredne večeri, 1. januara, Novljane i goste očekuje dvostruki muzički program – koncert Miroslava Ilića uz orkestar Miše Mijatovića, a prije toga i najveći hitovi Novih fosila.

Bogat program u Budvi

Budva je jedna od regionalno najatraktivnijih destinacija za doček Nove godine.

Muzički program će u subotu 30. decembra otvoriti koncert Gradske muzike Budve, nakon kojeg će uslijediti nastup benda ,,Akademia“ iz Bara, Big benda Dejana Petrovića i trenutno najpopularnije pjevačice narodne muzike Aleksandre Prijović.

U nedjelju, 31. decembra, na trgu ispred Starog grada koncert pod nazivom “Djeci diječije“ će održati dječiji hor “Zvjezdice“ kojim rukovode Ana Klepić i Sanja Perić, a pop-rok zvuk, koji će i obilježiti drugo novogodišnje veče, na binu će prvo ,,donijeti“ Đorđe David & Death Saw uz Ivanu Peters i specijalnu gošću Slavicu Angelovu.

U nastavku programa će nastupiti rok grupa Van Gogh i Toni Cetinski, poručuju organizatori.

Koncert klasične muzike pod nazivom ,,Muzika raspoloženja“ i ove godine će se održati u već tradicionalnom terminu – 1. januara u 14 sati.

Poznate operske arije publici će predstaviti Ljubica Vranješ, Dragoljub Arsić, Vesna Đurković, Marko Živković i Lana Asija Dabović, a specijalni nastup i nesvakidašnju virtuoznost na klaviru će ljubiteljima klasičnog zvuka pokloniti mladi budvanski pijanista Nemanja Radulović.

U večernjem terminu će nastupiti poznate muzičke zvijezde – Nikola Rokvić, Marija Šerifović i Željko Joksimović.

“Budi u Budvi“ će svakog vikenda u decembru ispred Starog grada okupljati najmlađe zanimljivim i kreativnim dječijim programima dok će festival “Adriatic Street Food“, koji će ove godine trajati od 1. decembra do 15. januara, okupiti ugostitelje sa različitim gastro ponudama na platou ispred nekadašnjeg Jugoslovenskog riječnog brodarstva, uz svakodnevne muzičke programe, zaključuju organizatori programa.

Najčitanije