16.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Bogat program u Parku Boka u Herceg Novom od ovog vikenda…

Novske novogodišnje fešte

U toku je uređenje Parka Boka u Herceg Novom koji će od vikenda do kraja Praznika mimoze biti pretvoren u atraktivni prostor za djecu i odrasle, uz klizalište, ledeni tobogan, ali i raznovrstan kulturno-umjetnički program namijenjen svim generacijama.

Kako je za RTHN kazala sekretarka za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo, u glavnom gradskom parku biće upriličeno preko 20 koncerata, a novska novogodišnja fešta biće zvanično otvorena u subotu 23. decembra koncertom klape Kastel Nuovo.

– Klizalište će biti postavljeno 23. ili 24. decembra, podloga je namjenski zaokružena, ali zbog tehničkog dijela moguće je da bude otvoreno u nedelju. Grupa Egzodusi nastupa 24, zatim 25. Trio bis, dan kasnije Nitro bend, 27. Klapa Trio Mare, 28. imamo Enesa Tahirovića i Olivera Nedovića sa ćerkom, 29. nam u goste dolazi Ibrica Jusić i 30. dječiju Novu godinu koja počinje u 10 sati, najavila je Zambelić Pištalo.

Novske novogodišnje fešte

Novogodišnji program planiran je 31. decembra i 1. janura na platou hotela Igalo, a od 3. januara biće nastavljen u parku Boka nastupom DJ Nessuna.

-Zatim će 4. nastupiti bend Low voltage, 5. hercegnovska klapa Lira, 9. Vitez Đurović, 10. Krugovi u žitu, 11. Kino kultura, zatim 12. januara Džek Lupino, Jelena Kostov 13., Branko Žerajić 14, Senkina đeca 15. januara, Degustatori 16, Koravlev bend 17. i Veljko Vučurović 18. januara, informisala je ona.

Zambelić Pištalo je najavila i poseban segment planiranog, a to je dječiji program.

Novske novogodišnje fešte

-U Dvorani Park će 28. decembra biti upriličena dječija predstava, dan kasnije u foajeu će biti organizovana radionica za najmlađe sugrađane, koja će trajati 4 sata, i 30. Novogodišnja žurka u Parku Boka. U organizaciji Dječije Nove godine učestvovali su svi koji rade kreativne programe za djecu, sve vaspitno obrazovne ustanove, nevladine organizacije, pojedninci koji se bave kreativnim radom, zaključila je Zambelić Pištalo.

U Parku Boka su postavljene i kućice koje će nuditi širok spektar gastro delicija za svačiji ukus. Pored parka u centru grada, kućice će biti postavljene i u Igalu, na šetalištu ispred Omladinskog parka.

Izvor:RTHN

Najčitanije