11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

“Bokeljska noć” u subotu, 20. avgusta

Bokeljska noć – foto Boka News

Tradicionalna “fešta nad feštama”, koja ima status nematerijalnog kulturnog dobra, “Bokeljska noć” biće održana u Kotoru, u subotu, 20. avgusta sa početkom u 21 sat.

Tehnička komisija u sastavu Ilko Marković, predsjednik i članovi – Marjan Šantić i Marko Ševaljević, kotorski meštri, odlučili su da će od preko 50 prijavljenih kreacija, akvatorijumom Kotorskog zaliva zaploviti 32 maštovito ukrašene barke, koje su zadovoljile uslove konkursa.

Početak “Bokeljske noći” najaviće Gradska muzika Kotor i jedrilice Jedriličarskog kluba “Lahor.”

Barke će se u svom koridoru predstaviti publici i žiriju u tri đira i konkurisaće za nagrade, čiji je fond 4.000,00 eura.

Nakon proglašenja najboljih slijedi veličanstveni vatromet, nakon koje se fešta seli u Stari grad uz koncerte domaćih bendova. Na Trgu od oružja nastupiće Tri kvarta i Neverne bebe, na Pjaci Svetog Tripuna bend Nitro i VIS Tetra, na Pjaci od muzeja Jack Lupino, Pjaci od brašna Akademija i DJ John K,  Pjaci od kina Jovana Mršulja & bend, Pjaci Svetog Nikole Jelena Kaženegra sa bendom i DJ Niggor, Škaljarskoj pjaci Kiko i Sonja i na Parilu klapa Maris.

Najčitanije