17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Procurile fotografije automobila izgorjelih u požaru na car carrieru Fremantle Highway

Foto Dutch Coast Guard- Fremantle-Highway-port-Coast-Guard-780×470

Prve fotografije uništenih automobila na brodu Fremantle Highway procurile su u javnost preko nizozemskih medija.

Fotografije, između ostalog, prikazuju uništene automobile Porsche 911, Porsche Cayenne i Mini Clubman, koji su izgorjeli gotovo do neprepoznatljivosti, prenosi Splash247.

Boskalis, vlasnik kompanije Smit Salvage, koja provodi operacije spašavanja i tegljenja izgorjelog car carriera, izrazio je nezadovoljstvo činjenicom da su fotografije procurile u javnost. Kompanija se ogradila izjavivši da njihovi djelatnici nisu fotografirali događaj, ali i da se provodi istraga o tome tko je proslijedio fotografije nizozemskom portalu RTL Nieuws. Boskalis dodaje da, prema njihovim saznanjima, fotografije je snimila stranka koja radi za brodovlasnika ili osiguravatelje. Vlasnik broda je Shoei Kisen, koji je brod iznajmio japanskom K-Lineu.

Međutim, otkriveno je da su fotografije iz unutrašnjosti broda prvi put objavljene u nedjelju na platformi X, nekadašnjem Twitteru, dan prije nego što su ih mediji objavili. Objavio ih je Andreas Mrosek, bivši zastupnik za „Alternatie für Deutschland“ u Bundestagu. Kako je došao do njih, nije poznato.

Najčitanije