21.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Bokeški forum: ‘Ministre Bojaniću, jake su bokeške bure – ne dirajte Aerodrom’

Tivat- foto Boka News

Član GO Bokeški Forum Igor Radošević uputio je otvoreno pismo ministru kapitalnih investicija Mladenu Bojaniću, u kome poručuje “jake su bokeške bure – ne dirajte Aerodrom”:

Poštovani ministre Bojaniću,

Vjerujemo da znate da Boka ima specifičnu klimu, pa smo na ovoj južini, mi iz Bokeškog foruma, sa čuđenjem i nevjericom primili vijest da nastavljate pregovore oko koncesije Aerodroma Tivat. Gospodine ministre, ovo želimo da shvatimo kao vašu ishitrenu izjavu s obzirom da sigurno niste upućeni u imovinsko-pravne odnose na Aerodromu Tivat.

Gospodine ministre, zemlja na kojoj se nalazi Aerodrom Tivat je zemlja Tivćana, koju su neki naši djedovi dali Opštini za izgradnju aerodroma u korist svih građana Tivta i Boke. Prethodna vlast je, uz pomoć svojih lokalnih poslušnika, tu zemlju od 2017. godine pod čudnim okolnostima  prebacila na državu.

Gospodine ministre, želimo da znate da je Bokeški forum kao dio nove lokalne vlasti u Tivtu spreman na dijalog u vezi sa aerodromom; ali samo u smislu da se ta zemlja vrati Opštini Tivat i da se obeštete stare tivatske porodice koje posjeduju zemlju na tom području, a nikada nisu obeštećene. Zato gospodine ministre pozivamo vas na dijalog, a ne da iz medija saznajemo za Vaše izjave koje dajete iz podgoričkih fotelja, baš kao što se radilo i prethodnih 30 godina. Gospodine, mi u Tivtu više nemamo nikakve centrale. Naša centrala su građani Tivta i Boke.

Bokeški forum baner

U Bokeškom forumu ćete imati iskrenog sagovornika kao dio lokalne vlasti, a u suprotnom ćemo ovu izjavu shvatiti kao kontinuitet prethodne vlasti i biti vaši najveći oponenti; a znate i sami kako su se naši oponenti proveli na posljednjim lokalnim izborima. Znate, kod nas od posljednih izbora pušu neki drugi vjetrovi. Kako je jaka bokeška bura otpuhala podgoričke poslušnike u Tivtu, tako će ubrzo i u Herceg Novom. Boka je, gospodine ministre, doista dala mnogo državi; a od države je dobila jedino uzurpaciju i otimačinu.

Zato gospodine ministre, Bokeški forum Vas kao dio lokalne vlasti poziva na dijalog u vezi zemljišta na Aerodrom Tivat. Eto, možemo pričati čak i o koncesiji. Mislimo da bi lokalna uprava Tivta ili lokalne uprave Boke bili odlični koncesionari. Da li ste razmišljali o tome? Mi jesmo. Jer barem toliko dugujemo našim precima koji su na Tivatskom polju ostavili svoje suze i znoj, dali ga nekada za boljitak društva – dugujemo i njima i našim potomcima.

Ovaj poziv shvatite ozbiljno i prihvatite ga, jer u suprotnom ćemo shvatiti da je ovo samo kontinuitet predhodne vlasti.

Poštovani, Boka se probudila. Boka je, opet napominjemo, naša centrala. Probudite se i Vi kada je Aerodrom Tivat u pitanju, jer jake su bokeške bure, poručio je Radošević.

Najčitanije