16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

“Bokeško srce” 30.jula na tvrđavi Forte Mare u Herceg Novom

Herceg Novi

Na tvrdjavi Forte Mare u Herceg Novom 30. jula u 21 čas po peti put održaće se internacionalni modni dogadjaj pod nazivom „Bokeško srce“ na kojem će se predstaviti pet modnih dizajnera. Prema riječima organizatorke i modne kreatorke ovaj modni događaj inspirisan je jednom Bokeškom legendom.

– Moja koleginica i vaša sugradjanka, Ana Kovačević koja već 20 godina živi u Južnoj Africi, nosioci smo ove umjetničke izrade.Napravile smo zajedničku kolekciju .Ne bih da otkrivam puno,ali evo mogu reći par detalja detalja, da nam je inspiracija bila čuvena Bokeljska legenda.Rukotvorine naših predaka ,majki,baki ,tetaka ,snaha,sve što se godinama čuvalo , cvjetovi, lavirinti ,krugovi,graner,mreže i sve što se moglo zamisliti u tom trenutku nalazi se na našim haljinama .Anin i moj prijatelj Rambo Amadus je dao svoj doprinos, tako što je skupio za našu kolekcijiu preko 30 kg heklanih komada svojih fanova- kazala je za Pobjedu Krivokapić. Kolekcija je sastavljena od 10 haljina ,materijali koji preovladavaju su svila,pamuk,lan ,žersej ,saten. Kolekcija će prvi put biti prikazana na tvrdjavi Forte Mare.

Osim njih dvije na ovoj reviji učestvovaće i crnogorska kreatorka Marina Banović koja će se predstaviti sa svojom unikatnom kolekcijom. Na ovom modnom događaju predstaviće se i kreatorka iz Velike Britanije Nina Nausadal, zatim modna dizajnerka iz Rusije Anna Suevalova i dizajnerka iz Makedonije Biljana Karan.

Vesna Krivokapić kaže da je bilo jako teško sve ovo organizovati. -Opština Herceg-Novi i lokalna Turistička organizacija pomogli su sa 40 % od samog budžeta, tako da sam morala sa svojim ličnim sredstvima zaokružiti ovu priču .Ne kajem se jer ovo je moj grad u kojem sam uživala 25 godina- kaže Krivokapić koja već 21.godinu živi i radi u Kopenhagenu i vlasnica je tamošnje klinike za ljepotu .

Najčitanije