23.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Bolja aviopovezanost dovodi više gostiju iz Njemačke

Berlin

Turistička organizacija Tivat i ove godine je prisutna na najvećem evropskom i vodećem svjetskom sajmu turizma ITB u Berlinu, predstavljajući bogatu turističku ponudu Tivta za nastupajuću sezonu.

“Naglasak na predstavljanu opštine Tivat, a za čim svakako vlada i najveće interesovanje posjetioca, jeste aktivni odmor i putovanja, sadržajni boravak koji uključuje posjete kulturno istorijskim znamenitostima i brojnim pripremljenim programima gradskih dešavanja. Sa druge strane, veliko intersovanje iskazano je i za gastro ponudama destinacije i elitnim sadržajima, sa čim se naša opština imala pohvaliti, nudeći brošure Porto Montenegro resorta, kao i Luštica Bay”.- saopšteno je juče iz tivatske TO.

Oni objašnjavaju da sa njemačkog tržišta Tivat posjećuje pretežno visoko platežna klijentela koja svoj boravak i posjetu destinaciji ne vezuje isključivo za određeni period godine, već su to turisti koji cjelogodišnje putuju. Tivat kontinuirano bilježi rast obima posjete turista iz Njemačke, pa su tako gosti iz te države lani ostvarili čak  86% više dolazaka i 56% više noćenja nego 2017.

“Najave koje imamo za ovu godinu će značajno prevazići ove brojke. Sve više su u pitanju turisti koji se kraće zadržavaju prilikom svojih posjeta (od 3 do 5 dana), te se u tom trendu ne očekuju velike promjene.U prilog dobrim najavama, govori i odlična avio povezanost koju ka našem gradu možemo očekivati sa nacionalnom avio kompanijom Montenegro Airlines  i to iz Lajpciga, Mihnena i Hanovera, već od prvih dana maja do početka novembra.”- naveli su iz TO Tivat.

Dodaju da  im značajan optimizam uliva i ulazak čuvene njemačke aviokompanije Lufthansa na naše tržište sa dvije rotacije sedmično, planirane već od 13.aprila do kraja oktobra, iz Frankfurta i Minhena, obje ka Tivtu.

Na crnogorskom štandu na Sajmu turizma u Berlinu se prvog dana te manifestacije upriličilo i potpisivanje memorandum o saradnji Crne Gore, odnosno MORT-a i Camping Motor Touristik (CMT) organizacije sajma iz Štutgarta, gdje će Crna Gora naredne godine biti zemlja partner.

“ITB kao najveći specijalizovani sajam turizma, svake godine okuplja preko 240.000 posjetilaca i više od 2.000 izlagača iz cijelog svijeta. Ovaj sajam, generalno, posjećuje ogroman broj zaljubljenika u aktivne stilove života i putnika željnih novih tržišta koji traže veliki broj takvih sadržaja na novim i neistraženim mjestima, što je veliki iskorak kada je u pitanju predstavljanje Crne Gore, na ovom zapadnoeveropskom tržištu.”- saopšteno je iz TO Tivat uz napomenu da su njihovi predstavnici u Berlinu održali brojne sastanke sa predstavnicima značajnih njemačkih turoperatora, marketinških kompanija organizacija, medija i drugih udruženja iz oblasti turizma. Na štandu su pored predsatvnika TO Tivat prisutni i predstavnici lokalne turističke i nautičke agencije “Montenegro Destinations”, hotel “Regent Porto Montenegro” i Luštica Bay sa hotelom “The Chedi”, koji su svoju ponudu predstavili u okviru “Orascom development” gupacije u posebnom paviljonu za razvojne projekte.

U TIVTU 16 ODSTO VIŠE GOSTIJU

U svim vidovima registrovanog smještaja na Tivatskoj rivijeri trenutno boravi ukupno 899 zvanično porijavljenih turista, što je po podacima koje je juče objavila lokalne TO, 16 odsto bolja posjeta nego na isti dan prošle godine. U hotelima borave 242 gosta, dok je u privatnom smještaju 657 posjetilaca.

Izvor:S.L

Najčitanije