4 C
Kotor

Slušaj online radio

Bolnica Meljine biće istureno odjeljenje JZU opšte bolnice Kotor

Bolnica Meljine

Uprava za katastar i imovinu preuzeće 26. decembra nepokretnosti Bolnice Meljine, pa će ova zdravstvena ustanova od 1. januara funkcionisati kao istureno odjeljene JZU opšta bolnica Kotor, kazao je za RTCG direktor Fonda za zdravstveno osiguranje i član Komisije za rješavanje problema ove ustanove, dr Vuk Kadić.

Na taj način, kako je objasnio, biće riješen status oko 150 zaposlenih, a građanima Herceg Novog biće osigurana adekvatna zdravstvena zaštita na sekundarnom nivou.

– Trenutna situacija u Opštoj bolnici Meljine nije sjajna, svi to dobro znamo. Tamo je trenutno zaposleno 11 ljekara za stalno, četiri ljekara koji su penzioneri, ali rade puno radno vrijeme, oko 60 zaposlenih medicinskog kadra i 68 do 70 nemedicinskog kadra. Govorimo negdje oko 150 ljudi, odnosno porodica koje su direktno vezane za opstanak ove zdravstvene ustanove – navodi on.

Preuzimanje nepokretnosti od Uprave za katastar i imovinu je početak procesa uvođenja Bolnice u sistem javnog zdravstva, objašnjava dr Kadić, za šta do sada nije postojalo načina, jer je bila privatna zdravstvena ustanova u stečaju.

– Do sada smo imali situaciju da na entuzijazam zaposlenih u Bolnici održavamo nivo zdravstvene zaštite. Hvala im na tome što su izdržali svo ovo vrijeme, hvala i građanima Herceg Novog, što su imali razumijevanja, jer smo ovo i obećali. Komisija je u sepetembru krenula sa radom, a pričamo o problemu koji traje 10 godina. Ovo je nešto što smo vrlo brzo rješili na zadovoljstvo svih nas, zaposlenih u Bolnici  i građana tog dijela Crne Gore – kazao je on.

Odluka Vlade Crne Gore da Uprava za katastar i imovinu preuzme nepokretnosti Bolnice, do sada je bila pod aktom interno.

Najčitanije