20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Božović: Unaprediti saradnju sa Splitom

Potpredsjednik Božović sa gradonačelnikom Splita i organizatorom Split Maratona

Proteklog vikenda, na poziv organizatora, potpredsjednik Opštine Tivat Goran Božović (GB) boravio je u Hrvatskoj u Splitu, povodom održavanja 21. Split Maratona.

Razlog njegove posjete ovom događaju jeste namjera Opštine Tivat da podrži organizaciju prvog Bokeškog Polumaratona, a koji se održava 12. decembra ove godine od Tivta do Kotora, u organizaciji Triatlon kluba Kotor.

“Namjeravamo podržati organizaciju ovog sportskog događaja kojim se dva naša primorska grada Tivat i Kotor upisuju na svjetskoj mapi polumaratona. Taj događaj, u periodu van sezone, u jedinstvenom ambijentu naše Boke, ima ogroman potencijal da postane ozbiljan brend i novi zamajac sportskog turizma, koji privlači učesnike i goste sa svih meridijana.“- izjavio je Božović, uz očekivanje da će Opštine Tivat i Kotor, uz Turističke organizacije ova dva grada, biti značajna podrška ovoj manifestaciji.

Split Maraton je partner Bokeškog Polumaratona, budući da je jedan od idejnih tvoraca i glavnih organizatora Bokeškog Polumaratona, Kristijan Sindik – Splićanin čiji korijeni potiču iz Tivta, već godinama organizator vrlo uspješnog i svjetski priznatog maratona u Splitu.

Božović je imao susret i konstruktivan razgovor sa gradonačelnikom Splita Ivicom Puljkom.

„Imajući u vidu rodbinsku povezanost građana Tivta i Splita, kao i sličnosti koje se podrazumijevaju kod primorskih gradova, zaključeno je da bi saradnja ova dva grada mogla postati sadržajnija u budućnosti. Ugovorena je zvanična posjeta delegacije grada Splita na kojoj će biti konkretizovani pravci buduće saradnje, a kao dominantne se izdvajaju oblasti turizma, sporta, kulture, kao i saradnja na projektima kojima bi zajedno aplicirali ka međunarodnim fondovima.“- saopšteno je iz lokalne uprave Tivta.

Božović i Puljak izrazili su očekivanje da će partnerstvo i saradnja Split Maratona i Bokeškog Polumaratona biti samo početak ozbiljne i uspješne saradnje na raznim poljima između Tivta i Splita.

Izvor:S.L.
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije