15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

TO Tivat obilježeila Svjetski dan turizma, obnovili…

Didaktičke staze, Mali gradski park.

Turistička organizacija Tivat će povodom Svjetskog dana turizma koji se obilježava 27.septembra, obradovati najmlađe sugrađane revitalizovanjem poligona za djecu, koji se u vidu didaktičkih staza, nalazi u malom Gradskom parku u centru grada.

“Obnavljanje didaktičkih staza, od strane umjetnika Mladena Piljagića, obradovaće sve mališane koji svakodnevno borave u našem parkiću. Ove staze pružaju mogućnost djeci da kroz igru razvijaju i iskažu svoja motorička znanja i sposobnosti.”- saopšteno je tim povodom iuz TO Tivta.

Svjetski dan turizma se svake godine obilježava 27. septembra i ima za cilj jačanje svijesti o turizmu na globalnom nivou, kada je riječ o socijalnoj, kulturnoj, političkoj i ekonomskoj vrijednosti turiza. Sve navedeno daje veliki doprinos turističkom sektoru na putu ka ispunjavanju ciljeva održivog razvoja.

Svjetska turistička organizacija (UNWTO) je Svjetski dan turizma za 2021. godinu proglasila danom turizma za inkluzivni rast. Tim povodom Zurab Pololikashvili, generalni sekretar UNWTO, je istakao:

„Ovo je prilika da pogledamo dalje od turističkih statistika i priznamo da iza svakog broja stoji osoba. Zato UNWTO poziva svoje države članice, kao i nečlanice, sestrinske agencije UN-a, preduzeća i pojedince da proslave jedinstvenu sposobnost turizma da osigura da niko ne zaostaje dok se svijet ponovo otvara i gleda u budućnost“. Ovogodišnja poruka Svjetskog dana turizma glasi „Ljudska želja za putovanjem i istraživanjem je univerzalna, zato turizam mora biti otvoren da svako može da uživa“.- prenose iz TO Tivat.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije