10.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Brdska auto trka Podi – Herceg Novi 2020. održati će se 6. i 7. juna

Podi

Brdska auto trka  Podi – Herceg Novi 2020, u organizaciji Auto-moto sportskog kluba Podi, održaće se 6 i 7. juna na Podima, kojom se i zvanično otvara predstojeća sezona brdskih trka.

Ovogodišnja prva brdska trka će se organizovati u skladu sa preporukama i procedurama NKT-a i ministarstva sporta, a koje budu na snazi na dan održavanja trke.

“Usljed pandemije izazvane virusom COVID 19, bilo je neizvjesno da li će se trka uopšte održati. Stoga su  pripreme za predstojeću trku veoma zahtjevne, jer u ovako kratkom vremenskom periodu potrebno je obezbijediti sve preduslove za njenu kvalitetnu realizaciju, kao i sve neophodne mjere u cilju maksimalne sigurnosti vozača i zaštite svih učesnika”, kazala je Slađana Radović, direktorka za bezbjednost trke.

Radović je dodala da, i pored navedenih okolnosti, i ove godine očekuju preko 40 vozača.

Vozači će se takmičiti na stazi dužine 4 km i 470 m. U subotu, 6. juna prvi i drugi trening zakazani su za 11.00h i 13.00h, dok će se u nedjelju 7. juna trka održati u 11.00. i 13.00h.Tehnički pregled i verifikacija vozila obaviće se u petak 5. jun od 17.00-19.00h, a vanredni tehnički pregled narednog dana od 8.00 – 9.00h, prije prvog treninga. Brdsku trku uživo će prenositi MNE Sport.

BAT Podi – Herceg Novi 2020 se organizuje pod pokroviteljstvom Opštine Herceg Novi, uz podršku “Merdijan” kladionice i preduzeća “Carine” Čedo Popović, kao i brojnih kompanija i pojedinaca, zaljubljenika u auto sport.

Najčitanije