16.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Britanski vojnici danima terorizirali Zadrane, konačno otišli…

Zadar
Britanski zrakoplovci tokom jednonedjeljnog boravka u Zadru terorizirali su građane. Bilo je svega: divljanja po kafićima, neplaćanja računa, maltretiranja djevojaka, različitog vandalizma, javlja RTL.Dvjestotinjak pripadnika Kraljevskog ratnog zrakoplovstva (RAF) sudjelovalo je na vježbi u Udbini. Nakon završetka vježbe spustili su se na odmor u Zadar, čiji su građani odahnuli kad su se konačno uputili kućama.

Policija je zabilježila da su vojnici sudjelovali u pet incidenata, a desetak ljudi je procesuirano. Među štetom koju su napravili bio je i odlomljen masivni stup na Forumu. Budući da je težak i masivan, nije poznato kako su ga iščupali iz ležišta i otkotrljali nekoliko metara dalje. Takvi se stupovi inače prevoze bagerima i viljuškarima.

– Vojnici su ostali dužni jako puno neplaćenih računa, mokrili su u kafićima i ispred njih, maltretirali djevojke i goste. Jučer su u Petrčanima jedno dijete pokušali odvesti iz dvorišta.

Ne mora značiti da su ga htjeli ukrasti, nego se samo poigrati s njime, ali otac je udario dva šamara jednom od njih i oni su pobjegli.

Putem britanskog veleposlanstva Britanska vojska je poručila da će istražiti slučajeve i intervenirati, odnosno sankcionirati vojnike.

Izvor:Hina

Najčitanije