16.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Brković tvrdi da mu aktuelna vlast pokušava oteti imovinu

Vektra Boka

Vlasnik Vektra Boke Dragan Brković optužio je NVO Bivši radnici Boke, čiji predstavnici su u petak protestovali u Herceg Novom tražeći isplatu duga, da je instrumentalizovana od aktuelne vlasti, partija i institucija, za šta, kako tvrdi, ima dokaze.

Tvrdi da uzurpiraju njegovu imovinu i uz saglasnost lokalnih i državnih institucija nanose ogromnu štetu njegovoj kompaniji. Brković je u saopštenju naveo da su većina njih penzioneri, te da nikada nijesu radili u privatizovanoj kompaniji, dodajući da barjače imovinom koju je on skupo platio, kao da su vlasnici.

– Ne postoji institucija koju više od deset godina nijesam molio da država riješi naslijeđene probleme iz predprivatizacionog perioda – navodi Brković dodajući da je Vektra Boka zbog naslijeđenog duga otišla u stečaj prije pet godina, kroz koji je isplatio više desetina miliona naslijeđenih obaveza.

– Interesnim grupama i novoj vlasti to nije dovoljno, jer je cilj otimanje cjelokupne imovine Boke. Za te potrebe neke stranke aktuelne vlasti mobilisale su svoje glasače, penzionere i bivše radnike Boke u istoimenu NVO s namjerom da se taj cilj u što kraćem roku ostvari – navodi Brković, koji je potvrdio da radnicima Boke od februara prošle godine duguje treću i četvrtu ratu od ukupno 548 hiljada eura.

Kazao je da će tokom februara izmiriti sve obaveze prema povjeriocima Vektra Boke, priznate i potvrđene planom reorganizacije. Najavio je da će njegov međunarodni advokatski tim pred domaćim i međunarodnim institucijama pokrenuti postupke protiv svih partija i institucija koje su učestvovale u ,,osmišljenoj i pomognutoj kampanji za uništavanje“ Vektra Boke i otimanju imovine, kao i međunarodnu arbitražu protiv države zbog kupoprodajnog ugovora za Vektra Boku.

Najčitanije