13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Brod Galeb prve posjetioce mogao bi primiti krajem ove godine

Galeb – foto Fiuman.hr

Potpuno obnovljeni brod Galeb trebao je biti perjanica projekta Evropska prijestolnica kulture. No, opsežni radovi ne samo da nisu bili gotovo tokom 2020. godine, već bi se sve moglo oduljiti do konca 2023. ili najkasnije početka 2024. godine

Na upit o tome kad se očekuje završetak radova te primanje prvih posjetitelja, riječka dogradonačelnica Sandra Krpan rekla je za portal Fiuman da se radovi na obnovi i prenamjeni Galeba u brod muzej odvijaju u dvije grupe.

“Prva grupa radova obuhvaća radove rekonstrukcije broda, a druga grupa obuhvaća restauratorske radove na uređenju interijera prema projektu demontaže i naknadne montaže drvenih obloga. Izvođenje ovih radova je već ranije ugovoreno i inflacija u tom kontekstu nije bila tema. Nakon dovršetka ove dvije grupe radova uslijedit će radovi uređenja muzejskog postava za što tek slijedi objava i provedba postupka javne nabave za izvođača radova. Također, slijede i radovi na uređenju komercijalnih prostora koje će izvesti budući zakupnik koji će biti odabran postupkom javnog natječaja za davanje u zakup komercijalnih dijelova na brodu Galeb”, kazala je Krpan.

“Planirani rok dovršetka radova iz spomenute prve i druge grupe je tijekom proljeća ove godine, a što se tiče radova na samom muzejskom postavu, njihov rok uvelike ovisi o trajanju postupka javne nabave za izbor izvođača tih radova pa u ovom trenutku ne možemo precizno iznijeti taj dio odgovora. Dokumentacija za ovu nabavu sa priprema prema projektu uređenja muzejskog postava koji je izradila dizajnerica Nikolina Jelavić Mitrović. U svakom slučaju, planirano je, te se nadamo i vjerujemo, da će se muzejski postav i komercijalni prostori urediti do kraja ove godine kada bi se brod i privezao u Riječku luku. Prve posjetitelje Galeb će primiti na samom otvorenju, krajem ove ili početkom iduće godine”, otkrila je Krpan.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije