11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Budva – desetine hiljada posjetilaca, uz pjevačkog virtuoza Gibonnija dočekali 2023. godinu

Zadivljujuća koreografija blještavih vatrometa, po prvi put izvedena u Crnoj Gori, prekrila je Budvansku rivijeru tačno u ponoć, dok je na desetine hiljada posjetilaca sa svih meridijana, uz pjevačkog virtuoza Džibonija, odbrojavala posljednje sekunde 2022. godine.

Novogodišnji ritam “kraljice“ turizma kulminirao je baš onako kako su mjesecima unazad obećavali organizatori. Da su Opština Budva i Turistička organizacija Budva (TO Budva) uspjeli u svojoj namjeri, najbolje svjedoči sinoćna muzičko-scenska avantura održana ispred zidina Starog grada. U prilog tome govori i informacija zaposlenih u lokalnoj turističkoj organizaciji, prema kojoj je Budva u posljednja dva dana, u toku trajanja novogodišnje manifestacije, postala bogatija za oko 50.000 gostiju.

“Očekivanja su nadmašena. Izuzetno smo zadovoljni. Fantastična reakcija posjetilaca na dnevni i noćni program. Tokom dana, u Budvi nije bilo slobodnog parking mjesta. Očekujemo da oborimo rekorde“, kazali su u TO Budva.

Nakon što su domaći rok sastavi “The grupa“ iz Budve i barska ,,Akademia“ napravile idealnu uvertiru, toplu decembarsku noć još više je prepoznatljivim performansom zagrijala Ana Đurić Konstrakta, čiji je ovogodišnji evrovizijski hit ,,In Corpore Sano“, publika ispratila ritmičnim tapšanjem. Pola sata prije ponoći, veličanstvenom binom dugom 20 metara, prošetao je hrvatski izvođač Zlatan Stipšić Džiboni i neprikosnovenim stihovima legendarnih pjesama “Libar“, “Činim pravu stvar“, “Nisi više moja bol“, uljepšao spektakularni doček Nove godine u Budvi. Nakon numera koje na pitak način opisuju životne trenutke, uslijedio je ritmičan šou makedonskog muzičara i kompozitora Kirila Džajkovskog, te je na taj način zaokružena euforična proslava.

Program se nastavlja i danas, 1. januara, kada će u 14 sati, pod dirigentskom palicom Vilija Ferdinandija nastupiti ,,Mediteranski revijski orkestar“, dok će veče biti rezervisano za nastupe Sare Jo, Senidah i Dina Merlina.

Izvor:Mediabiro

Najčitanije