19.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Budva najavila bogat program tokom sezone na Sajmu turizma u Beogradu

TO Budva – foto Mediabiro

Turistička organizacija opštine Budva i ove godine učestvuje na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji se ove godine održava 45. put. Tokom prvog dana sajma predstavnici TO Budva fokus su stavili na aktivni i avanturistički turizam, te privukli veliko interesovanje mnogobrojnih posjetilaca koji su za budvanskim štandom mogli da uživaju u slatkim delicijama i slanim specijalitetima.

“Veliko nam je zadovoljstvo što imamo priliku da se predstavimo na Beogradskom sajmu turizma, jer su gosti iz Srbije za nas veoma važni i svakako da je tržište Srbije značajno za privredu Crne Gore. Osim plaža i noćnog života, ono po čemu je Budva svakako prepoznatljiva jesu manifestacije koje Budvu izdvajaju u odnosu na ostale gradove, te ćemo drugi dan Sajma posvetiti upravo njima. Sa NVO Feštađuni, bubnjarskom grupom Mystic i podmlatkom grupe Dragoljub Đuričić sjutra ćemo imati prezentaciju 21. Međunarodnog budvanskog karnevala koji će ove godine trajati od 27. aprila do 2. maja. Takođe ćemo imati prezentaciju Jadranskog festivala igre koji traje nešto više od 20 dana. Imaćemo i prezentaciju ceremonije otvaranja sezone koja će ove godine biti održana 31. maja i 1. juna,” najavila je predstavnica TO Budva, Marija Franeta.

Treći dan Sajma TO Budva će posvetiti najmlađima, te tako podsjetiti da je crnogorska metropola turizma odlična destinacija za sve generacije.

“Naši najmlađi su nam veoma značajni i drago nam je kad provedemo vrijeme sa njima, tako da imamo manifestaciju Budi u Budvi koja je namijenjena upravo djeci. Trećeg dana će tu biti razni animatori, face painting i razne druge igre sa djecom,” istakla je Franeta.

TO Budva – foto Mediabiro

 Osim svih navedenih manifestacija iz TO Budve su podsjetili i na preko 100 kilometara očišćenih i sređenih pješačkih staza koje su prava prilika za razvoj aktivnog turizma.

Ovako uzbudljiva ponuda crnogorske metropole turizma dobro se uklapa u ovogodišnji slogan Sajma –“Avantura počinje ovde”  i poziva sve posjetioce na novu avanturu u Budvi.

Promovišući crnogorsku ljepotu i njenu obalu Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore učestvuje na Sajmu u Beogradu. Prema riječima Bojane Tešević Morsko dobro je posvećeno očuvanju i održivom korišćenju crnogorske obale. Kako je dodala, svakodnevno rade na valorizaciji ljepota obale i promovišu održivi turizam, kako bi svi turisti i posjetioci uživali u ljepotama crnogorske obale.

“Kada je u pitanju naša ponuda, moram reći da su kupališta od Ulcinja do Herceg Novog jako važno za prosperitet crnogorskog turizma. I ove godine biće na raspolaganju oko 600 kupališta. Bitno je naglasiti da će tokom naredne sezone najbronija biti javna kupališta koja nude najraznovrsniju ponudu”, kazala je ona.

Pored sportsko – rekreativnih kupališta,porodičnih plaza, kupališta za ronioce u posljednje vrijeme  sve su više popularna kajterska kupališta. Za mlađu populaciju crnogorska obala posjeduje i party kupališta, koja u svojoj punudi imaju 24 h zabavnog sadržaja. Prema riječima predstavnice Morskog dobra, ove godine posebno izdvajaju kupališta sa ljekovitim faktorima koja pružaju dobrobit za zdravlje i relaksaciju svim turistima koji posjete crnogorsku obalu.

“Moram reći da se naša kupališta i plaže ubrajaju u kupališta visokih kategorija i standarda, a pokazatelj toga svakako jeste međunarodno priznanje Plava zastavica. Ekskluzivno obilježje koje se svake godine dodjeljuje plažama i marinama koje zadovolje 32 kriterijuma, od kojih je 28 obavezno iz četiri oblasti: kvalitet morske vode, usluge i sigurnost na plažama, obrazovanje informisanja o ekološkim vrijednostima kao i visoke standarde zaštite životne sredine”, poručila je ona.

Tokom drugog dana sajma, TO Budva promovisaće Karneval uz nastup i defile bubnjarske grupe “Myistik” i članova NVO “Feštađuni”. Zatim slijedi ceremonija otvaranja sezone kao i promocija Jadranskog festivala i igre.

Izvor:Mediabiro

Najčitanije