13.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Budva: Ribari zakazali protest u gradskoj marini

Budva – foto Boka News

Nevladina organizacija Profesionalnih ribara Crne Gore – NVO Sveti Nikola zakazala je za 25. januar protest, koji će biti organizovan u gradskoj marini od 10 do 11 sati.

Predsjednik ove NVO Branko Vujičić budvanskom Centru bezbjednosti danas je dostavio obavještenje da će ribari barkama protestovati u gradskoj marini.

Protestom, u kojem će zbog aktulenih epidemioloških mjera učestvovati pet do šest barki, žele da iskažu nezadovoljstvo odnosnom kompanije “Dukley marina” prema ribarima, kojima onemogućava izdavanje komunalnih vezova.

“Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom nije produžilo ugovor firmi “Dukley marina”, zatim je Vlada Crne Gore raskinula ugovor sa ovom firmom 3. juna prošle godine. Odlučili smo se na ovu vrstu mirnog protesta , jer sve naše molbe i zahtjeve upućenim bivšem zakupcu Luk eBudva da nam odobri komunalne vezeve za naše ribarske brodove, nijsu urodile plodom. Cijelo ljeto smos e nadali da će ono što ej obećala Vlada Crne Gore , odnosno njen potpredsjendik Dritan Abazović biti spunjeno, da će Luka biti vraćena gradu Budvi, za šta imamo dokaze. Kako ne možemo da dođemo do potpredsjendika Abazovića, kojeg smatramo odgovornim za situaciju koja se odnosi na činjenicu da jedna strana firma posluje već deset mjeseci bez ijednog dokumenta jedino nam preostaje da održimo miran protest“, nave je Vujičić u dopisu.

Kako ističe na molbu ribara i Ministarstva poljoprivrede šumarsta i vodoprivrede da im barem u zimskom periodu obezbijede komunalne vezove u Luci Budva u Dukley marina im nisu izašli u susret.

“Mi smo primorani na ovaj korak kao nastavak naše borbe. Štrajk će se sastojati od isplovljavanja pet- šest ribarskih brodova, bez ikakvih političkih obilježja i sa minimalnim brojem posade na brodovima, kako bi se ispoštovale ektuelne epidemiološke mjere. Obavijestićemo Plovne jedinice Budve i Bara, kao i kapetaniju Bar“, zaključio je Vujičić.

Najčitanije