16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Budva – u gradu najviše Rusa, dobre najave sa tržišta Izrael

Budva  – foto Boka News

U Budvi trenutno boravi 12.000 turista, od čega je oko 7.800 gostiju u privatnom smještaju, podaci su Turističke organizacije opštine Budva. Pojašnjavaju da 70% te brojke čine gosti iz Rusije koji su prijavljeni kao turisti. Dobru popunjenost imaju i hotelski smještaji.

– Predsezona se pokazala veoma dobro. U hotelima nam prednjače gosti iz Izraela, Njemačke, Srbije i Rusije, ta tržišta zauzimaju prva četiri mjesta. Na osnovu onoga što smo od početka januara, pa do sada imali možemo reći da smo veoma zadovoljni – rekla je predstavnica TO Budva Tijana Kotarac.

Budva se već u aprilu otvara za organizovaniji dolazak hotelskih gostiju. Komunalno preduzeće priprema zelene površine, čisti sve zajedničke prostore, zakupci pripremaju svoje plaže, restorateri svoje terase, a sve kako bi grad bio spreman za uskršnje praznike.

– Tradicionalno su uskršnji praznici vezani za organizovane grupe dolazaka u našim hotelima, očekujemo goste koji će nam doći sa područja Zapadne i Centralne Evrope. Oni vole period predsezone i postsezone jer ne vole da budu dio velike gužve.

Kotarac je ukazala i na izazove koje donosi sezona u turističkoj metropoli kakva je Budva, te da se nada da će Turistička organizacija zajedno sa lokalnim službama i Opštinom uspjeti da riješi te probleme.

– Svakodnevno smo u komunikaciji sa hotelijerima, Udruženjem ugostitelja, sa preporukama da ove godine cijene ne budu znatno povećane u odnosu na prošlu godinu. Moramo se potruditi da obezbijedimo, koliko-toliko normalan saobraćaj i pristup gostiju našoj destinaciji, aktivnostima i sadržajima na ovom području kakve naši gosti zaslužuju – rekla je predstavnica budvanske TO.

Među sadržajima koje je tim TO Budva pripremio izdvaja se tradicionalni Budvanski karneval. U junu će uz Season Opening zvanično biti otvorena glavna turistička sezona, a tu su i Jadranski festival igre, Grad teatar, kao i niz manifestacija koje organizju druge kulturne institucije u Budvi.

Izvor:Mediabiro

Najčitanije