24 C
Kotor

Slušaj online radio

Budva: U subotu, 7. avgusta otvaranje izložbe Igora Modrića

Izložba Igora Modrića

Otvaranje izložbe hrvatskog umjetnika Igora Modrića biće održano u subotu, 7. avgusta 2021. godine u 21 čas u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović“ (Stari grad, Budva). Kustoskinja izložbe je Tanja Jovetić, viši kustos, dok će izložbu zvanično otvoriti mr Lucija Đurašković, direktorica JU Muzeji i galerije Budve.
MUZ
„Na izložbi koja je pred nama, kroz likovni izraz, jedinstven u svom likovno-poetskom bogatstvu, umjetnik dotiče svijet posebnih vremensko-prostornih metadimenzija. Divizionistički, načinom islikavanja i razigravanja površine slike, gdje se tačkasto nanesene boje vizuelno stapaju u kleovsko mitski, dječije pojednostavljeni, oblik, Modrić kao da jedan makrokosmički sistem svodi na mikro bivstvovanje same suštine, polazišne osnove, zbijene u samoj nutrini bića na granici ili prelazu svjetova iz spoljnjeg u unutarnji i obratno“, istakla je u tekstu kataloga mr Lucija Đurašković.JU MUMU

Igor Modrić je rođen je u Zagrebu 1959. godine. Na Slikarskom odsjeku zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti diplomirao je 1984. u klasi profesora Raoula Goldonija. Po završetku studija, sljedeće dvije godine, bio je suradnik Majstorske radionice profesora Ivančića i Reisera. Slikar je i likovni pedagog s tridesetpetogodišnjim radnim iskustvom u osnovnom, srednjem i visokom školstvu. Od 1996. do danas profesor je Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu. U periodu od 2010. do 2014. bio je voditelj Izložbenog salona Izidor Kršnjavi. Autor je predgovora i likovnih postava većeg broja izložbi. Godine 2011. objavljena mu je, u izdanju Artresor naklade, pjesnička zbirka Sinopsis sna. Samostalno izlaže od 1983, a do sada je realizovao tridesetak samostalnih i veći broj grupnih izložbi.

 

Najčitanije