22.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Cadmus Cineplex prikazuje od 30.januara do 6.februara

repertoar

NOVI FILMOVI

MULA

Dobitnik nagrade Oskar Clint Eastwood se prvi put nakon 2009. godine i filma “Gran Torino” nalazi na dvije strane, rediteljskoj i glavnoj ulozi. Klint Istvud režirao je film prema scenariju Nika Šenka koji je inspiriran člankom Njujork Tajmsa. Istvud je u ulozi Erla Stouna, čovjeka u svojim osamdesetim koji je bankrotirao, sam je i čeka hipoteku nad svojim poslom, kada mu ponude posao u kojem samo mora da vozi. Čini se prilično lako, ali Erl zapravo postaje mula meksičkog kartela. Posao mu jako dobro ide, čak toliko dobro da mu povećaju “teret”, a njega proglase glavnim rukovodiocem. Erl se vrlo brzo nađe i u centru interesa policije, DEA agenta Kolina Bejtsa . Iako su njegovi problemi s’ novcem sada stvar prošlosti, Erlove greške iz prošlosti počinju izranjati, a pitanje je hoće li imati dovoljno vremena ispraviti sve te greške prije nego ga sustignu ruka pravde ili kartel za koji radi.

ESCAPE ROOM

Escape Room je psihološki triler o šest stranaca koji se nalaze u okolnostima izvan njihove kontrole i moraju koristiti vlastito znanje kako bi pronašli tragove ili će umrijeti.

KO SE BOJI VUKA JOŠ

U gradiću u kome ovce i vukovi žive u miru, pojavljuju se dva gosta, polarna lisica i mala ovca. Niko ne očekuje u kakav problem će ih oni dovesti, a moraće da se udruže da bi prebrodili opasnost. Samo timski rad može da riješi probleme i pomogne im da se suoče sa izazovima, jer su zajedno jači.

KOLET

Istinita priča o Sidoni-Gabriel Kolet (Kira Najtli) koja se nakon udaje za uspješnog pariskog pisca Villija (Dominik Vest) seli iz svoje kuće u ruralnom dijelu Francuske u urbani i umjetnički sjaj Pariza. Ubrzo potom, Villi ubjeđuje Kolet da piše pod njegovim imenom. Kolet započinje poluautobiografski roman o duhovitoj i prkosnoj djevojci sa sela po imenu Klaudin, stvarajući bestselera i kulturnu senzaciju. Poslije ovakvog uspjeha, Kolet i Villi postaju tema Pariza i njihove avanture postaju inspiracija za dodatne romane o Klaudin. Koletina borba nad kreativnom vlasništvom i rodnoj ravnopravnosti dovodi do prevazilaženja društvenih ograničenja, revolucije književnosti, mode i seksualnog izražavanja.

MARIJA STJUART KRALJICA ŠKOTSKE

Film “Marija Stjuart kraljica Škotske” istražuje turbulentan život harizmatične Marije Stjuart. Nakon što je sa 16 godina postala kraljica Francuske a sa 18 udovica, Marija odbija pritisak da se ponovo uda. Umjesto udaje, vraća se u svoju rodnu Škotsku da povrati tron koji joj pripada. Međutim Škotskom i Engleskom vlada neodoljiva Elizabeta I. Obje mlade kraljice vide jedna drugu u strahu i slabosti. Rivali u moći i ljubavi, ženski regenti u svijetu u kom dominiraju muškarci, njih dvije će morati da odluče kako da igraju igre oko braka i nezavisnosti. Odlučna da bude vladar a ne samo figura, Marija se poziva na pravo da zauzme engleski tron, prijeteći Elizabetinom suverenitetu. Izdaja, pobuna i zavjera ugrožavaju oba prestola i mijenjaju tok istorije.

Najčitanije