16.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Cankar: Gradićemo sigurnu budućnost za bolji život Tivta i svih naših sugrađana

Anton Cankar

Nemamo pravo na uspavanost 23. oktobra ili indiferentnost kada se radi o nama i našem gradu, jer ne možemo mijenjati stvari nabolje ako se ne pokrenemo, ako ne motivišemo sebe da uradimo PRAVU STVAR, poručio je Anton Cankar, potpredsjednik Savjeta mladih DPS-a Crne Gore i član Izvršnog odbora DPS-a Tivat

Moramo shvatiti da, prije svega, mi, svi učesnici političkih kampanja, predstavljamo sebe, da će izbori proći, da će se stranke povući u svoje kancelarije a mi opet ostati jedni sa drugima, da smisao svega jeste sklad u našem gradu kojem svi moramo doprinijeti.

Ljudi koji su moje kolege i kandidati na odborničkoj listi “Prava stvar, Za Tivat svih nas”, su spoj iskustva, znanja i mladosti, sa časnim namjerama. Danas, mi svi zajedno, možemo pogledati svakog u oči, i reći da smisao našeg političkog angažovanja je samo i jedino interes svih građana.

Pokušaji pritiska ili diskreditacije, stigmatizovanja neistomišljenika je odlika straha od izbora, politikanstvo – nedostatak argumenata. Možda ne shvatamo ovu političku utrku svi jednako da je cilj predstaviti se boljim programom i vizijom za razvoj grada, a ne baviti se podmetanjem i svoditi kampanju na lične animozitete, jer takav pristup građane navodi na osnovanu sumnju da u tom slučaju vlast je cilj sama po sebi, što znači na štetu svih.

Naravno, moje drage kolege i ja zastupamo stav da lokalna vlast kao i svaka druga je samo glas građana za svoj servis, koji će biti inkluzivan i najbolje odgovoriti potrebama i zahtijevima u predstojećem razdoblju.

Često su predizborna obećanja megalomanska i neostvarljiva. Naša koalicija DPS, SD, SDP, LP je našla mjeru optimalnog, što smo naveli u predizbornom programu, jer ne želimo obećati, pa neispuniti.

O revanšizmu odlazeće vlasti i svemu onom čemu smo zajedno svjedočili i što nije tradicija ovog grada, ne želim posebno podsjećati građane, jer to pripada prošlosti i spada u nepovrat. Baš iz tog razloga je jednako besmiseno kao i sva ona provokativna oglašavanja u vidu neverbalne agresije sa našeg plavog nadvožnjaka kojem svojstvo nije oglasna tabla već bezbjednost građana u saobraćaju.

Alternativa postojećem stanju je izvijesna kao i želja većine građana za promjenom što se ogleda u nekim novim koalicionim partnerstvima kao i razjedinjavanjem nekih prethodnih homolognih političkih saveza, koji nijesu uspjeli uspješno vršiti vlast u punom mandatu.

Koalicija “Prava stvar, Za Tivat svih nas”, je adekvatan izbor koji će se najodgovornije nositi sa svim izazovima i graditi najsigurniju budućnost boljeg života našeg grada za sve građane jedanako, bez obzira na političke razlike.

Da naš odnos bude etički, ne politički ni etnički!

Uradi PRAVU STVAR, zaokruži broj 4 – Za Tivat svih nas!

Anton Cankar, potpredsjednik Savjeta mladih DPS-a Crne Gore i član Izvršnog odbora DPS-a Tivat

Najčitanije