11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Vlada šalje tužilaštvu da ispita raskid ugovora za put H.Novi – Trebinje

Herceg-Novi – Trebinje

Vlada CG je na današnjoj sjednici donijela odluku da kompletnu dokumentaciju u vezi sporazuma o raskidu Bot aranžmana za put H.Novi – Trebinje /Meljine-Petijevići/ koju je usvojila bivša Vlada proslijedi Vrhovnom državnom tužilaštvu.

Ministar finansija Aleksandar Damjanović je podsjetio da je prethodna vlada 27. aprila, iako budžetom nisu planirana sredstva, donijela zaključke o usvajanju informacije o isplati četiri miliona iz tekuće rezerve na račun firme Univerzal Monte po sporazumnom raskidu Bot aranžmana. Ova Vlada zbog kompleksnosti problema materijal je vratila na dalju doradu. Nakon toga su pripremili detaljnu informaciju o statusu ovog projekta sa najvažnijim elementima koji prate samu informaciju.

– Postupanje tadašnjeg ministarstva i uvidom u komunikacije sa zaštitnikom imovinsko-pravnog odnosa, odlučeno je da se naloži da se cjelokupan materijal, uz svu dokumentaciju proslijedi Vrhovnom državnom tužilaštvu, rekao je Damjanović.

Premijer Dritan Abazović podsjetio je da je u prethodnoj Vladi glasao za odluku o raskidu ugovora jer je mislio da su nadležni organi odradili svoj posao. Podsjetio je da je želja bila da se putarina ne naplaćuje kako bi dolazili turisti iz BiH i ocijenio da je čudno to što se kupovina desila isti dan kad počinje izborna ćutnja za lokalne izbore u Herceg Novom.

-S obzirom na to da smo se pozvali na transparentnost i našeg i rada u prethodnom periodu, jedina relevantna adresa da se vidi da li je sve urađeno kako treba ili eventualno nije urađeno kako treba, jeste nadležno državno tužilaštvo. Mi nemamo namjeru da presuđujemo bilo kome, kazao je Abazović.

Bivši ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović kazao je ranije za RTHN da je odluka prethodne Vlade o ukidanju putarine Meljine – Petijevići bila dobra, te da su rezultati turističke sezone pokazali da je bila i opravdana. On je negirao da je u toj odluci bilo političke korupcije po bilo kom osnovu.

Najčitanije