11 C
Kotor

Slušaj online radio

CDPR dodjelio nagrade povodom Svjetskog dana borbe protiv pušenja

Nagrada

Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) u saradnji sa JU  Dječji savez Podgorica, tradicionalno povodom Svjetskog dana borbe  protiv pušenja – 31.maja, organizovalo je Osamnaesti nagradni Konkurs za likovne i literarne radove za učenike osnovnih škola u Crnoj Gori.

Tema konkursa, koji je bio otvoren za učenike od četvrtog do devetog razreda osnovnih škola u Crnoj Gori u vremenu od 10. aprila do 15. maja tekuće godine je bila:

„Moje veliko NE za duvan, pušenje i bolesti pluća”.

Na konkurs je pristigao veliki broj radova, osobito likovnih, učenika/ca iz mnogih osnovnih škola u Crnoj Gori. Međutim ove godine desio se i jedan presedan, a to je: nije stigao ni jedan literarni rad iz podgoričkih osnovnih škola! Tročlani žiri za ocjenu prispjelih likovnih radova u sastavu: Seida Belegović, akademska grafičarka, Milena Perović, akademska slikarka i  Domagoj Žarković, sekretar CDPR-a, odabrao je najbolje radove sa Konkursa i dodijelio prvu nagradu Moreni Marković, učenici devetog razreda OŠ „Maksim Gorki” iz Podgorice,dok je drugu nagradu dobila Anelj Nassyrova, učenica sedmog razreda  OŠ „Kekec” iz Sutomora. Treću nagradu zaslužila je Mina Roganović iz OŠ „Mileva Lajović Lalatović” iz Nikšića.

Pohvala

Pohvale su dobili Milo Šekularac učenik devetog razreda OŠ „Vuk Karadžić” iz Berana i Katarina Jablan, učenica osmog razreda OŠ „Ilija Kišić” iz Zelenike – Herceg Novi. Pohvale za kvalitet radova na Konkursu za likovne radove zaslužile su:  OŠ „Ilija Kišić” iz Zelenike – Herceg Novi i OŠ „Mileva  Lajović Lalatović” iz Nikšića, dok je Pohvalu za brojnost poslatih likovnih radova svojih učenika  dobila OŠ „Vuk Karadžić” iz Berana.

Žiri za literarne radove u sastavu: Svetlana Sekulić, Hatema Kajošaj  i Mersiha Sijarić, profesorke maternjeg jezika i književnosti, od  prispjelih literarnih radova za najbolji je proglasio sastav koji je napisala Vladana  Lalatović, učenica osmog razreda OŠ „Olga Golović” iz Nikšića.

Druga nagrada dodijeljena je Ivi Parači, učenici devetog razreda OŠ „Njegoš” sa Cetinja, dok je treću nagradu zaslužio Nikola  Vučković, učenik šestog razreda OŠ „Ratko Žarić” iz  Nikšića. Pohvale su dobili Nikolina Nikolić, učenica sedmog razreda OŠ  „Savo Ilić” iz Dobrote – Kotor i Vlado Lalatović, učenik osmog  razreda OŠ „Olga Golović” iz Nikšića.

Najčitanije