16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

CDPR : Košarkaški turnir za mlade u Bijeloj – „Safe spaces for youth”

Turnir Bijela 2019.

Povodom Međunarodnog dana mladih, Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) u saradnji sa KK Bijela pod pokroviteljstvom Opštine Herceg Novi, organizovalo je košarkaški turnir „Bijela 2019” za pionire (2006 i 2007. godina).

Pored obilježavanja Međunarodnog dana mladih čiji je moto ove godine na globalnom nivou: „Bezbjedni prostori za mlade” („Safe spaces for youth”), ovo predstavlja jedan od načina na koji se u Društvu borimo da djeca uz zdrave stilove života i sport budu zdrava i aktivna, a ne misle na pušenje i  ostale bolesti zavisnosti. Stoga košarkaški turnir „Bijela 2019” predstavlja jedan od načina borbe kao dio naših stalnih aktivnosti u borbi protiv pušenja, kao jednog od glavnih uzroka nastanka kancera, ali i drugih teških bolesti.

Turnir je održan na terenu OŠ „Orjenski bataljon” u Bijeloj, gdje  su ekipe iz Nikšića, Herceg Novog i Bijele nastupale sa igračima  rođenim 2006 i 2007. godine, što predstavlja uzrast pionira.

Turnir Bijela 2019.

U finalnoj utakmici turnira u borbi za pehar snage su odmjerile ekipe  KK Panter iz Nikšića i KK Bijela iz Bijele. Susret je nakon velike  borbe i neizvjesnosti, završen trijumfom KK Panter sa 74:59.

Na kraju, CDPR je pobjednika turnira nagradilo velikim peharom koji im  ostaje u trajno vlasništvo i koji je u ime pobjednika primio kapiten Krsto Andrijašević. On je po mišljenu trenera inače proglašen za najboljeg igrača  turnira.

Košarkaško veče u Bijeloj utakmicom i majstorijama uljepšali su  nakon njih ekstra talentovani mlađi pioniri (igrači rođeni 2008 i  2009.godine) KK Bijele i KK Pantera,
koji su bili burno pozdravljeni od publike koja je u velikom broju bila  prisutna ove večeri.

Najčitanije