16.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Četvrta “Noć mode” u Domu starih “Grabovac”

U Domu starih Grabovac u Risnu uspješno je realizovano četvrto, sada već tradicionalno, izdanje manifestacije „Noć mode u Grabovcu“ u okviru koje se u ulozi modela pojavljuju korisnici doma kao i manji broj zaposlenih koji su zajedno sa njima prošetali pistom.

Manifestacija se organizuje na inicijativu Nataše Milosavljević- Šćepanović, bivše Miss Crne Gore i vlasnice agencije AR Scouting a pod pokroviteljstvom Ministarstva rada i socijalnog staranja Crne Gore, Opštine Kotor kao i drugih sponzora.

Cilj događaja je da se skrene pažnja na osobe u poznim godinama i njihove potrebe, unapređivanje kvaliteta njihovog života i pružanje trenutaka uvažavanja, zabave i druženja pripadnika trećeg doba.

“Ove godine su dvije kreatorke Maja Pavićević i Nada Pavlović bile zadužene za izradu kolekcije koje su nosile dame, korisnice doma, i kreacije su nastale u skladu sa njihovima željama i idejama. Muškarci su sami birali svoje odjevne predmete koje su im omogućili zaposleni u Domu”, pojašnjava Šćepanović.

Noć mode u Grabovcu

Ona ističe da je manifestacija sada postala tradicija te da je cilj da ona iz godine u godinu bude sve bolja kao i da što veći broj ljudi podrži i pomogne realizaciju iste.

Direktor Doma starih Srđan Dragomanović istakao je da su osmjesi na licima korisnika dokaz da je ova manifestacija ispunila očekivanja te da da je to u stvari bio i jedini cilj prilikom njene realizacije.

“Ovim i sličnim događajima razbijamo predrasude o ustanovama za smještaj odraslih i starih, odnosno promovišemo treću životnu dob. Nakon dvije godine zatvaranja zbog kovida u domu se odvija normalan život i trenutno u njemu boravi 265 korisnika” kaže Dragomanović.

Sve odjevne kombinacije koje su korisnici nosili na reviji dobili su na poklon. Muzički gost manifestacije bila je Andrijana Božović.

Izvor:CG News

Najčitanije