16 C
Kotor

Slušaj online radio

Cjelodnevna manifestacija “Srce bira Dragoljuba” u nedelju, 18. juna  

Dragoljub

U Herceg Novom će nedjelja, 18. jun biti dan posvećen Dragoljubu Đuričiću, sugrađaninu i legendarnom bubnjaru koji nas je napustio u martu 2021.

Jednodnevna manifestacija “Srce bira Dragoljuba”, započeće u 10:00 časova revijalnom trkom u organizaciji Triatlon kluba Herceg Novi, ispred kuće u kojoj je živio Dragoljub, u blizini autobuske stanice, a završiće se u gradskoj luci, gdje će nastupiti “Exodusi“, “Low voltage”, učenici Muzičke škole, kao i djeca JPU “Naša radost”.

Na tvrđavi Forte Mare biće održan koncert legendarne grupe “Leb i sol”, čijim su uspjesima posebno doprinijeli Dragoljubovi ritmovi. Početak je u 21:00 sat, a cijena ulaznice je 10 eura.

Prije koncerta, u 19:00 časova planirana je tribina pod nazivom “Dragoljubovo srce”, na kojoj će članovi sastava “Leb i sol”, Rambo Amadeus i drugi umjetnici, govoriti o Dragoljubu Đuričiću, kao umjetniku, legendarnom bubnjaru, ali i kao čovjeku koji je nesebično pomagao mnoge ljude, kvalitetne umjetničke i društvene projekte.

Inicijator za organizaciju ovog događaja je mlada Novljanka i novinarka Viktorija Samardžić, a podršku su pružili Sekretarijat za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi, JUK Herceg fest i gradske Turističke organizacije.

Najčitanije