16 C
Kotor

Slušaj online radio

Trka sjećanja na Dragoljuba Đuričića u nedjelju, 7. maja

Dragoljub Đuričić

U nedjelju 7. maja u Herceg-Novom će biti održana revijalna Trka sjećanja i zabavno muzički program “Srce bira Dragoljuba Đuričića”, posvećeni legendarnom bubnjaru koji nas je napustio u martu 2021. godine.

Početak trke će biti kod njegove kuće u neposrednoj blizini autobuske stanice, sa početkom u 10 sati, a cilj na Škveru, gdje će biti priređen zabavno muzički program. Prema planu, prvo će se predstaviti mali dobošari-učenici Muzičke škole, a zatim i “Exodusi”, sa kojima je Đuričić svirao od 1968. do 1970. Publici će biti prikazani i video snimci njegovih nastupa sa bendom iz tog perioda, kao i video poruke kolega muzičara i umjetnika iz regiona.

U sklopu zabavnog programa na Škveru predstaviće se i polaznici JPU “Naša radost”, koji će izvesti dvije koreografije i recital, ali i održati kreativne radionice u okviru kojih će, između ostalog, najmlađi imati priliku izrađivati muzičke instrumente od recikliranog materijala. Za kraj programa predviđen je nastup novskog benda “Low Voltage”.

Iz Sekretarijata za kulturu i obrazovanje pozivaju sve zainteresovane sugrađane svih uzrasta da se za trku prijave na kultura@hercegnovi.me , kako bi u što većem broju odali poštovanje za lik i djelo Dragoljuba Đuričića.

Inicijator za organizaciju ovog događaja je naša mlada sugrađanka i novinarka Viktorija Samardžić, a njenu ideju podržali su Sekretarijat za kulturu i obrazovanje, Turistička organizacija Herceg-Novi, Muzička škola, JPU “Naša radost“ i Triatlon klub Herceg-Novi.

Najčitanije