9.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Conte: Bilo bi lijepo kad bi Talijani proveli odmor u Italiji

italija – foto Reuters

Talijanski premijer Giuseppe Conte poručio je Talijanima u nedjelju kako mogu očekivati da će godišnje odmore provesti na plažama u trenutku dok zemlja postupno ukida ograničenja uvedena u okviru borbe protiv epidemije koronavirusa.

“Nećemo provesti ljeto na balkonima, ostavljajući u karanteni ljepote Italije. Moći ćemo na obalu, planine i u naše predivne gradove”, rekao je Conte za nedjeljno izdanje Corriere della Sera.

Dodao je da bi bilo lijepo kad bi Talijani svoj odmor proveli u Italiji, iako će ti odmori biti drukčiji jer će ljudi morati slijediti preporuke i mjere zdravstvenih stožera te biti oprezni.

Conte nije rekao hoće li Talijani smjeti putovati u inostranstvo.

Prema sadašnjim mjerama ograničenja Talijani ne smiju putovati u druge pokrajine bez valjanih razloga. Conte je kazao kako se još ne zna hoće li to ograničenje biti ukinuto jer to ovisi o tijeku epidemije.

U Italiji se broj novozaraženih slučajeva već neko vrijeme smanjuje. Iako je odlazak na plaže zabranjen, društvenim mrežama kruže fotografije prepunih plaža na Siciliji.

Gradonačelnik Palerma Leoluca Orlando kritizirao je na Facebooku neodgovorno ponašanje ljudi.

Sicilija i druga područja taljianskog juga nisu tako jako pogođena epidemijom koronavirusa kao sjever zemlje i stoga mnogi traže pokretanje turizma.

U zemlji je potvrđeno više od 218 hiljada slučajeva covida-19, a umrlo je 30.395 osoba.

Izvor:Hina

Najčitanije