15 C
Kotor

Slušaj online radio

Organizatori pronijeli mošti automobilom kroz grad

Crkva Svetog Save u Tivtu – foto S.L.

Policija je danas izvršila dodatni pritisak na organizatore manifestacije “U svjetlosti Hristovog vaskrsenja Bokelji Sv. Savi i prevlačkim mučenicima” da odustanu od uobičajenog nošenja moštiju prevlačkih mučenika kroz Tivat do crkve Sv.Save.

Prema riječima sveštenika Mijajla Backovića iz policije im je rečeno da se ne može dozvoliti nošenje moštiju uz pratnju vjernika u litiji.

Nakon toga organizatori su pronijeli mošti automibilom kroz grad i blagoslovili ga.

Mošti su donešene u crkvu Sv.Save u kojoj je obavljena večernja služba sa akatistom za zdravlje građana i blagoslov grada Tivta.

Crkva Svetog Save u Tivtu – foto S.L.

Sveštenici i prisutni vjernici pridržavali su se mjera NKT -a za vrijeme vršenje vjerske službe, a sve su pratile mnogi uniformisani i pripadnici tivatske policije u civilu.

“Danas me je sramota, prije svega kao gradjanina Tivta i Crne Gore što mošti zaštitnika našeg grada koji su źivot svoj dali za Hrista, nismo dostojanstveno dočekali u našem gradu, kao što smo to radili 19 godina unazad“ – kazao je sveštenik Backović.

Crkva Svetog Save u Tivtu foto S.L.

Mošti će ostati u hramu Sv. Save tri dana, kako bi se dala šansa svim vjernicima koji to žele, da ih cjelivaju i poklone im se uz pridržavanje propisane fizičke distance i mjera NKT-a.

Najčitanije