7 C
Kotor

Slušaj online radio

Corporate Live Wire, Radu Krivokapić Radonjić proglasio za najbolju modnu dizajnerku za 2022/23

Rada Krivokapic Radonjic modna kreatorka i stilistkinja

Kotoranka Rada Krivokapić Radonjić, modna kreatorka i stilistkinja, proglašena je najboljim svjetskim modnim dizajnerom za 2022/23. godinu u konkurenciji svih država svijeta, nagradu dodjeljuje Corporate LiveWire, čije je sjedište u Londonu, već godinama unatrag.

“U februaru ove godine sam dobila obavještenje o nominaciji za dobitnicu prestižne nagrade u kategoriji ‘Fashion Designer Of The Year’ od organizacije Corporate Live Wire koja posluje na globalnom nivou. Obavještenje je stiglo putem elektronske pošte, jer predstavnici organizacije nisu mogli stupiti u kontakt sa mnom telefonskim putem. Vijest je objavljena u Londonu, u Velikoj Britaniji, 31. jula 2023. godine, a pomenuta nagrada se dodjeljuje svake druge godine. Iz opravdanih privatnih razloga i ranije preuzetih poslovnih obaveza, neću moći lično da prisustvujem svečanom uručenju nagrade, zbog čega su imali razumijevanja, te će mi nagrada biti svakako dodijeljena. S obzirom na to da mi je prvi intervju u vezi sa ovom novošću, mogu reći da nagrada predstavlja izuzetnu čast i nešto najviše što se može u nekoj profesiji postići. Lično ne poznajem članove Komisije za dodjelu nagrada, čije kriterijume sam ispunila i po osnovu čega sam bila nominovana i odabrana. Corporate LiveWire sa sjedištem u Londonu ovu nagradu dodjeljuje već godinama unazad. Za mene, ova nagrada predstavlja podstrek i olakšanje za završetak planiranih projekata za moje brendove”, izjavila je Rada Krivokapić Radonjić.

Prestige-Awards

Sudije je posebno impresionirao Radin fokus na klasične dizajne koji laskaju njenim klijentima i slave modu i izraz koji ona donosi. Kao društveno i ekološki osviješćen modni dizajner i stilista, Rada je na čelu industrije, istovremeno usvajajući prihvaćene modne procese i uspostavljajući nove dizajne kako bi pomogla u odgovornijem putu naprijed. Put koji je odabrala pokazuje nezaboravan stil. kao i vrednovanje zaštite ljudi i planete. Rada je u stanju da uradi sve ovo, poštujući svoju inherentnu kreativnost i prepoznatljiv izraz koji je dio njenih modnih brendova”, navodi se u tekstu u časopisu. Među kriterijumima za ovu prestižnu nagradu nalaze se inovativnost, doprinos kulturi, održivi dizajn, stil, doslednost i kvalitet.

Rada Krivokapić Radonjić je stilista i modni dizajner iz Crne Gore najpoznatija po kreiranju odjevnog predmeta pod nazivom Kovilm. Redizajnirana kravata i leptir mašna stekle su međunarodno priznanje, kao i njena narodna nošnja Zentivns. Radini dizajni su napravljeni korišćenjem ekološki prihvatljivih materijala i dosledno su najvišeg kvaliteta, sa posebnim naglaskom na eleganciju i klasični dizajn. Nakon što je diplomirala modni dizajn na Ecole de la Chambre Sindicale, u saradnji sa Akademijom likovnih umjetnosti u Beogradu, modna kreatorka i stilistkinja je završila stručnu praksu kod Đorđa Armanija i nastavila da radi na televiziji kao savjetnik za stil. Njene modne revije su emitovane na televiziji uživo.

Najčitanije