14.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Crna Gora ima turistički potencijal

Foto NTO

Crna Gora ima veliki turistički potencijal, ocijenili su predstavnici turskih turoperatora i najavili posjetu velikog broja turista iz Turske, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

NTO je ugostila fotografa i predstavnike pet turoperatora iz Turske, koji su u studijskoj posjeti Crnoj Gori boravili od četvrtka do nedjelje.

Riječ je, kako su objasnili, o poznatom fotografu Enginu Uzunu i predstavnicima nekih od najznačajnijih turoperatora, koji su se kroz višednevni program bliže upoznali sa turističkim atrakcijama crnogorskog primorja. Oni su tokom boravka posjetili Podgoricu, Bar, Budvu, Kotor i Herceg Novi.

Predstavnik turoperatora Travel&World Turkey, Murat Ayar, rekao je da godinama promoviše crnogorsko primorje, naročito Budvu. Naročit utisak na njega ostavio je Perast, za koji kaže da je veoma živopisno mjesto koje krije zanimljive priče i istoriju.

„Ovoga puta imali smo priliku da posjetimo i druge predivne djelove Crne Gore, koji odgovaraju našim klijentima. Bar, Kotor, takođe i Portonovi su unikatna mjesta, a hoteli u kojima smo odsjeli su zaista među boljima. Moram istaći da je organizacija veoma profesionalna, a lokalni turistički vodiči su se veoma prijateljski ophodili prema nama i mnogo nam pomogli“, saopštio je Ayar.

Predstavnik Peninsula Tours-a, Diyaeddin Sahin, kazao je da je Crna Gora prava turistička zemlja sa bogatom istorijom i veličanstvenom prirodom.

„Iako smo organizovali turističke ture svuda po svijetu, nikada ranije nijesmo posjetili ovu predivnu zemlju. Bar i Kotor su predivni gradovi, a posebno oduševljenje za mene su druželjubivi i pristupačni ljudi. Ovo je zaista jedinstvena država i nastojaćemo da u budućnosti uključimo Crnu Goru u naše programe“, naveo je Sahin.

Tokom studijske posjete, predstavnici turskih turoperatora su u petak prisustvovali poslovnoj radionici u okviru projekta Inovativni prekogranični klaster malih i srednjih preduzeća u oblasti turizma – Innotourclust. Predstavnica NTO Alijana Hećo je poručila da su poslovne radionice veoma korisne, te da su članovi klastera imali priliku da turoperatorima iz Turske predstave svoju ponudu.

„NTO je implementirala projekat Innotourclust u saradnji sa partnerima iz Italije i Albanije, te su članovi klastera na poslovnoj radionici imali priliku da se susretnu sa turoperatorima iz Turske i baltičkih zemalja i da im predstave svoju pronudu. Smatramo da su ovakvi projekti i inicijative jako korisne, i uopšte udruživanje malih preduzetnika jer je to mnogo bolji način da se njihov proizvod plasira na internacionalnom tržištu“, kazala je Hećo.

Studijsku posjetu su podržali i strateški partneri NTO – turistička agencija Gold Travel i nacionalna avio-kompanija Air Montenegro, lokalne turističke organizacije Bara, Podgorice, Kotora i Budve, restoran Conte, kao i Portonovi.

Izvor:MINA

Najčitanije