26 C
Kotor

Slušaj online radio

Crna Gora pomaže sanaciju spomen-područja na Tjentištu

Tjentište

Delegacija Nacionalnog parka “Sutjeska” na Tjentištu razgovarala je u Podgorici sa predstavnicima SUBNOR-a i Vlade Crne Gore, koja je odlučila da pomogne sanaciju spomenika Bitke na Sutjesci.

Iz Vlade Crne Gore su poručili da će naknadno biti saopšten iznos sredstava za sanaciju ovog spomen-kompleksa u Nacionalnom parku “Sutjeska”, koji je ugrozilo klizište.

Članovi SUBNOR-a Nikšića i Pive, kao i učenici Sedmog razreda iz Plužina također su pomogli sanaciju sa prikupljenih 405 eura.

“Kada smo vidjeli klizište koje prijeti kosturnici i spomeniku osjetili smo obavezu da reagujemo i prikupimo novca onoliko koliko smo u mogućnosti. To je naš dug prema borcima”, rekao je predsjednik nikšićkog SUBNOR-a Radislav Stanišić.

Pošto nikšićki komunisti i dalje njeguju kult “Štafete mladosti”, dogovorili su se sa direktorom Nacionalnog parka “Sutjeska” Dejanom Pavlovićem da ove godine štafeta na putu iz Nikšića do “Kuće cvijeća” u Beogradu svrati i na Tjentište i tu prenoći.

Iz Nacionalnog parka “Sutjeska” saopštili su da su ponosni što je Sutjeska u srcima antifašista širom svijeta, a posebno iz bivših republika SFRJ koje su dale ogromne žrtve za slobodu svojih naroda.

Do obilježavanja 75 godina Bitke na Sutjesci sredinom juna, kažu u Nacionalnom parku “Sutjeska” klizište ispod spomenika borcima poginulim 1943. bit će sanirano zahvaljujući pomoći iz svih bivših jugoslovenskih republika, među kojima i Crne Gore.

Najčitanije