3 C
Kotor

Slušaj online radio

Crnogorska bojanka: Djeca daju svoje boje i pečat kulturnom nasljeđu, znamenitostima i prirodi Crne Gore

Crnogorska bojanka

Crnogorska bojanka je projekat nastao sa željom da se, na nešto drugačiji način, predstavi Crna Gora. Kroz autentične crteže i zanimljive kratke priče, svi koji se odluče da gradovima dodaju svoje boje, zabaviće se i istraživati. Crnogorska bojanka prvenstveno je namijenja djeci od tri do peta godina. Međutim, ilustracije i kratke priče čine je zanimljivom i starijima.

„Crnogorska bojanka nastala je sa željom da se najmlađima, ali i malo starijima približi kulturno nasljeđe, baština, priroda i znamenitosti Crne Gore. Za sada, „Crnogorska bojanka” je dostupna u tri izdanja, odnosno njome je predstavljena Podgorica, Boku kotorska i Cetinje, a pripremamo i dva nova izdanja”, kazala je glavna i odgovorna urednica Adrijana Husić za agenciju Mediabiro.

Ona je dodala da, od kada je Crnogorska bojanka dostupna na crnogorskom tržištu kroz 40 maloprodajnih objekata, djeca i oni stariji pokazuju veliko interesovanje.

„Dobijamo jako puno crteža koji su već bojani. Ono što nas posebno raduje je što djeca daju zaista svoje boje i svoj pečat ovim crtežima, što jeste i poziv ovih bojanki. Bojanke su takve da možete da docrtate i obojate određene stvari, a ono što je glavno, jeste da se zabavite i da istražujete gradove predstavljene kroz bojanke”, istakla je Husićeva.

Crnogorska bojanka je protkana ženskom energijom, dugim prijateljstvima i ljubavlju, kreativnim izazovima i zajedničkim ciljem – stvoriti magiju i mijenjati sebe i svijet oko sebe.

„Priča Crnogorskih bojanki rezultati je rada, ljubavi i prijateljstva nas pet žena koje stoje iza ovih bojanki i vjerujemo da se ta energija osjeća kroz bojanke i crteže koje smo pripremale. Snagu i energiju upijamo od najmlađih oko nas, koji nas podsjećaju da njegujemo dijete u sebi, i da se igramo kroz sve što radimo”, zaključila je Adrijana Husić.

Najčitanije