17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Crnogorski pomorac smrtno stradao u nesreći na MSC-ovom kontejnerašu

MSC Rita

Crnogorski pomorac (48) stradao je u nesreći koja se u utorak poslijepodne dogodila na kontejnerskom brodu MSC Rita u vodama Perzijskog zaliva.

Prema neslužbenim informacijama crnogorskog portala Vijesti, 325 metara dug kontejneraš talijansko-švicarske kompanije Mediterrannean Shipping Company bio je na putu prema Abu Dhabiju kad je iz za sada službeno neutvrđenih razloga, došlo do havarije u stroju broda, manje eksplozije i požara.

Tom prilikom djelovi motora koji je eksplodirao udarili su kapa od makine iz Kotora i nanijeli mu teške ozljede uslijed kojih je ubrzo preminuo.

MSC Rita je poslala Mayday poziv u pomoć i drugi trgovački brodovi koji su se zatekli u blizini, kao i plovila državnih službi Ujedinjenih Arapskih Emirata, odmah su pružili asistenciju ugroženom kontejnerašu i njegovoj posadi u gašenju požara koji je zahvatio strojarnicu MSC Rite.

Za sada nema preciznijih informacija je li, osim smrtno stradalog upravitelja stroja, u ovom incidentu bilo još ozlijeđenih pomoraca među posadom MSC Rite.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije