12.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Croatia Airlines, Zračna luka Mostar i tour operatori u promociji turizma Hercegovine

Mostar – foto Boka News

Predstavnici Croatia Airlinesa, Zračne luke Mostar, tour operatera iz Hrvatske i BiH predstavili su planove čiji je cilj otvoriti tržište Hercegovine, Mostara, Međugorja i drugih središta za turiste iz Hrvatske te time učiniti i održivom nedavno pokrenutu zrakoplovnu liniju Zagreb-Mostar.

 Direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa Slaven Žabo rekao je kako je u Mostar iz Zagreba pristigao veći broj predstavnika tour operatera i agencija čiji je motiv promovirati ovaj dio Hercegovine, te ih uvrstiti u ponudu turistima.

 “Želimo omogućiti našim najznačajnijim partnerima, hrvatskim agencijama i tour operatorima posjet Hercegovini kako bi upoznali sve ono što je turistički potencijal Hercegovine, te se naslonili na letove Croatie Airlines iz Zagreba za Mostar i sve upakirali u svoj proizvode i ponudili ih na hrvatskome tržištu”, rekao je Žabo.

 Zrakoplov Croatia Airlines od svibnja u tri navrata tjedno leti iz Zagreba u Mostar i natrag, a ugovor o subvencioniranju ove linije potpisan je na pola godine.

 Po riječima Deana Sudeca, voditelja operacija agencija B Travela i DC Travela Hrvatska posebno je važno da tri puta tjedno leti zrakoplov između hrvatske metropole i hercegovačkog središta. “To će nam omogućiti da stvorimo paket aranžmane kako bi putnici ovdje boravili dva, tri dana”, rekao je Sudec.

 Predsjednik udruge turizma i hotelijerstva Međugorje Davor Ljubić rekao je da uz Mostar, povijesnu gradsku jezgru i druga atraktivna odredišta te mjesto molitve Međugorje, pravi turistički biser predstavlja grad Stolac smješten na rijeci Bregavi. Naveo je kako uz nekropolu stećaka na Radimlji koja je pod zaštitom UNESCO-a vrijedi proći nekadašnjom uskotračnom željezničkom prugom u zaleđu tzv. ‘Ćirinom turom’, posjetiti srednjovjekovni turnir Tarča te obići stari Vidoški grad iz 15. stoljeća koji se nalazi nedaleko Stoca.

Izvor:HIna

Najčitanije