27 C
Kotor

Slušaj online radio

Čuveni škver i najpoznatija regata udružili snage: najavljen prvi Barcolana Solaris Adriatic Cup

Barkolana

Solaris Yachts, čuveno talijansko brodogradilište smješteno u srcu industrijskog središta Friuli Venezia Giulia i Barcolana, najpoznatija svjetska regata, udružili su snage i najavili prvi ‘Barcolana Solaris Adriatic Cup‘ koji će se održati od 10. do 12. oktobra između Portopiccola i Trsta.

Kako je rečeno, ovaj događaj označava vrhunac proslave 50. obljetnice slavnog brodogradilišta koji se poklapa s datumom slavne regate poznate po tome što u Tršćanski zaljev privuče tisuće brodova i jedriličara.  Solaris Yachts i njegova flota brodova sudjelovat će tako u tjednu Barcolane s nizom regata i događanja posvećenih vlasnicima brodova.

 – Naše brodogradilište je procvjetalo, a naša su plovila cijenjena među pomorcima diljem svijeta. Iako smo dugo bili domaćini Solaris kupa na Sardiniji, s više od 100 brodova koji se očekuju ove godine, prepoznali smo važnost širenja našeg dosega na Jadran – kazao je Federico Gambini, predsjednik Solaris Yachtsa.

– Doček flote Solarisa u Jadranskom moru po prvi put ispunjava nas neizmjernim ponosom. Solaris, sa svojom bogatom poviješću, zanatskom tradicijom i veličanstvenim plovilima, predstavlja svjetionik ne samo za našu regiju već i za cijelu talijansku nautičku industriju. Barcolana Solaris Adriatic Cup utjelovljuje savršenu proslavu pedesetogodišnjice brodogradilišta – ustvrdio je pak Mitja Gialuz, predsjednik Società Velica di Barcola e Grignano.

Najčitanije