16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Dani Herceg Novog u Beogradu 19. i 20. maja

Herceg Novi

Turističke organizacije Herceg Novog i Beograda u Knez Mihajlovoj ulici u glavnom gradu Srbije, a u okviru Dana Herceg Novog, 19. maja obnoviti potpis Protokola o saradnji kojim će se i zvanično potvrditi tradicionalno dobri poslovni i svi ostali odnosi između dva grada.

Tim povodom će od 19. do 20. maja u Beogradu boraviti delegacija Opštine i Turističke organizacije Herceg Novi, a pripremljen je i dvodnevni program koji uključuje učešće mažoretki, gradske muzike, klape Castel Nuovo, a kojim će se na više lokacija u Beogradu predstaviti hercegnovska turistička ponuda.

Protokol će potpisati direktori Turističkih organizacija Herceg Novog i Beograda, Pavle Obradović i Miodrag Popović. Protokolom se potvrđuje raspoloženost nastavka bliske saradnje u uzejamnoj prezentaciji turističke ponude jednog i drugog grada, te razmjeni informacija u cilju unaprijeđenja usluga, reciprocitetno predstavjanje festivala i manifestacija, kao i marketinška saradnja.

„Turistička organizacije Beograd i Turistička organizacija Herceg Novi izražavaju saglasnost o potrebi unapređenja međusobne saradnje u oblasti turizma i ugostiteljstva, kulture i sporta, razmjene iskustava i dobre prakse u funkcionisanju turističkih organizacija, lokalne samouprave i izražavaju zajedničko uvjerenje da postoji mogućnost međusobne saradnje u oblasti turističke privrede što će doprinijeti budućem uspješnijem i kvalitetnijem ukupnom razvoju sa svim pozivitivnim ekonomskim i drugim efektima, što je osnovni cilj ovog Protokola. Zajedničkim aktivnostima organizovati marketinške nastupe, medijsko poslovanje i promociju turističkih destinacija Beograda i Herceg Novog, kao i raditi na unapređenju međusobne saradnje, na razmjeni i organizaciji manifestacija i događaja u organizaciji strana potpisnica“, navodi se u Protokolu o saradnji turističke organizacije Herceg Novog i Beograda čija je prvobitna verzija potpisana 2012. godine. Dogovor o obnavljanju Protokola je postignut na Danima Beograda održanim u februaru u Herceg Novom u okviru 49. Praznika mimoze.

Prva konkretna akcija koja će se realizovati u okvirim ovoga Protokola je prvo učešć Herceg Novog na beogradskom Manifestu koji se održava od 25. do 27. maja, gdje će TO HN predstaviti bogatu ponudu manifestacija i festivala koji se tokom cijele godine održavaju u našem gradu.

Planirani program na Danima Herceg Novog u Beogradu

Dan I (19.05)

  • potpisivanje protokola o saradnji u Knez Mihailovoj 56 (info centar TOBG) uz prisustvo zvaničnika Herceg Novog i Beograda.
  • Nakon potpisivanja slijedi jednočasovni defile mažoretki.
  • U toku dana, na ugovorenom mjestu u Knez Mihailovoj TOHN će imati promotivni štand, na kojem će se izlagati promo material i gastro delicije.
  • U 19h prezentacija na terasi kuće Đure Jakšića u Skadarliji, gdje će biti pripremljena riblja zakuska uz muziku Castel Nuovo

Dan II (20.05.)

  • gostovanje mažoretki i direktora TOHN na RTS-ovoj “Šarenici” ispred Skupštine grada između 9-10h.
  • Defile mažoretki i nastup klape Castel Nuovo u 12h ispred Beton Hale gdje će biti postavljen štand TOHN za cjelodnevnu prezentaciju

Najčitanije