10.8 C
Kotor

Slušaj online radio

“Danima mi nanosi štetu na mom imanju i to niko od nadležnih ne može, ili izgleda ne želi da spriječi…”

Opatovo građevinski radovi

Na gradilištu novog hotela koji na Opatovu kod Tivta gradi budvanska kompanija Gugi Commerc, danas je došlo do većeg obrušavanja dijela zemlje u temeljnu jamu, na čime je nanesena šteta okolnim imanjima.

Kompanija kontroverznog budvanskog biznismena Branislava-Gugija Savića ovdje već oko mjesec dana vrši zemljane radove i pravi veliki iskop u brdu kako bi napravila podzemne etaže svog budućeg malog luksuznog hotela sa četrdestak smještajnih jedinica. Stoga je ona potpuno potkopala okolna imanja porodice Andrić koji se nalaze znad Gugijevog gradilišta, na višim kotama.

„Iskopali su rupu duboku skoro dvadeset metara koja je ugrozila moje i imanja moje rodbine. Velika kiša danas je učinila da se nekoliko desetina kubika zemlje sa mog imanja obrušilo u temeljnu jamu Gugijevog objekta. Na sreću, niko nije povrijeđen, ali se meni ovako već danima nanosi šteta na mom imanju i to niko od nadležnih ne može, ili izgleda ne želi da spriječi“- kazao nam je mještanin Opatova Antun Andrić koji naglašava da ovo nije prva situacija u kojoj on navodno, ima neprijatnosti od Savića čija firma već godinama kupuje nekretnine i gradi objekte u ovom dijelu Opštine Tivat.

Opatovo građevinski radovi

Andrić je istakao da je o svemu i danas ponovno obavijestio Građevinsko-urbanističku inspekciju koja je nadležna za kontriolu gradilišta i objekata u izgradnji, ali da nije dobio nikakvu adekvatnu povratnu reakciju.

„Naprotiv, građevinska inspektorka koja je nadležna za teritoriju opštine Tivat mi je rekla da ona ne može da učini ništa jer joj počinje godišnji odmor“- kaže Andrić.

Nezvanično saznajemo da je predmet kontrole Savićevog gradilišta na Opatovu od inspektorke Dragane Konatar koja je na odmoru, preuzeo njen kolega iz Podgorice, ali za sada nisu poznati rezultati njegovog angažovanja po tom pitanju.

Izvor:S.L.

Najčitanije