16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Đerić: Probudimo se jer nas priroda zove opominje i moli da je ne ugrožavamo…

 

Kao proteklih 24 godine i ove obilježavamo i  čestitamo svim građanima Kotora i Crne Gore jedan od najznačajnijih datuma za opstanak čovjeka i naših vjekovnih pratilaca životinja, poručio je povodom Svjetskog dana zaštite životinja, koji se obilježava 4. oktobra, kinolog dipl.ing. Nevres Đerić iz Kotora.

“Moramo da budemo svjesni da opstanak homosapijensa i nas u svakom pogledu nebi bio moguć bez životinja. Pitanje je kako se ophodimo prema njima  koliko i na koji način ih zloupotrebljavamo. Neophodno je hitno izvršiti evidenciju i registraciju svih životinja i odrediti način, odnosno postupak njihovog dostojanstvenog pokopavanja uz simboličnu naknadu” – kaže Đerić.

Životinje trebaju i moraju da budu ravnopravni stanovnici zajedničke naše planete jer imaju pravo na život i svoje prirodno stanište.

Nevres Đerić foto Boka News

“Moramo da budemo svjesni i znamo da one kao i mi na svoj nacin komuniciraju osjećaju strah stres bol ljubav i patnju. Mi moramo da ocuvamo biološku raznovrsnost i staništa  jer našim pohlepom planovima i rukama sječemo šume betoniramo obale more rjeke  i radimo sve protiv održivosti nas i naše budućnosti.

Poštujuci prirodu i živote drugih mi poštujemo naše živote i samim tim stvaramo sigurnu i bolju budućnost za sve nas.

Probudimo se jer nas priroda zove opominje i moli da je ne ugrožavamo!!!??!!!”- upozorava kinolog dipl.ing. Nevres Đerić.

Najčitanije