21.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Đerić: Životinje trebaju i moraju da budu ravnopravni stanovnici zajedničke planete – Svjetski dan zaštite životinja 4. oktobar

Kao proteklih godina i ove obilježavamo i  čestitamo svim građanima Kotora i Crne Gore jedan od najznačajnijih datuma za opstanak čovjeka i naših vjekovnih pratilaca životinja, poručio je povodom Svjetskog dana zaštite životinja, koji se obilježava 4. oktobra, istaknuti kotorski ekološki aktivista i ljubitelj prirode i životinja Nevres Đerić kinolog dipl.ing.

“Životinje trebaju i moraju da budu ravnopravni stanovnici zajedničke planete jer imaju pravo na život i svoje prirodno stanište” – kaže Đerić, kojeg smo danas snimili na uzgajalištu Školjke Boke kako hrani patke i labuda.

“Mi moramo da očuvamo biološku raznovrsnost i staništa  jer našim pohlepom planovima i rukama sječemo šume betoniramo obale more rjeke  i radimo sve protiv održivosti nas i naše budućnosti… Poštujuci prirodu i živote drugih mi poštujemo naše živote i samim tim stvaramo sigurnu i bolju budućnost za sve nas….” – poručuje Đerić.

Đerić sa ćerkom posjetio i donirao hranu Azilu za pse

Đerić, koji je svojevremeno pokrenuo brojne inicijative, između ostalog izradu azila za pse i mačke, kao i groblja za dostojno sahranjivanje ljubimaca, danas je u drušvu ćerke posjetio Azil za pse za Kotor i Tivat i donirao hranu za životinje.

Svjetski dan zaštite životinja – 4. oktobar, prilika je da se podsjetimo na te aktivnosti i pozovemo sve na poštovanje propisa u ovoj oblasti, kao i odgovoran odnos prema životinjama.

Svjetski dan zaštite životinja – foto Boka News

Ovaj dan obilježava se sa ciljem poboljšanja odnosa prema životinjama, i promocija vezanih za djelovanje pojedinaca civilnog sektora i nadležnih institucija radi unaprijeđenja zdravlja i zaštite dobrobiti životinja, kako napuštenih, tako i ostalih životinja.

Najčitanije