17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Direktna avio-povezanost Slovenije i Crne Gore značajna za dalji razvoj ekonomske i turističke saradnje

Foto Air Montenegro
Direktna avio-povezanost između Slovenije i Crne Gore od velikog je značaja za dalji razvoj ekonomske i turističke saradnje dvije zemlje, saopšteno je na sastanku ambasadora Slovenije Gregora Preskera sa predstavnicima nacionalnog avio-prevoznika Air Montenegro.
Na sastanku kojem su prisustvovali ambasador Presker i Borut Valenčić, zamjenik ambasadora, te vršiteljka dužnosti izvršne direktorice Air Montenegro Dragana Frantov Nikolić i član Odbora direktora Orhan Hodžić i Dragan Popović iz sektora komercijale, razgovaralo se o potencijalima za intenziviranje saradnje u budućnosti.
Kako je saopšteno iz kompanije, Presker je istako značaj direktnih avio-linija za razvoj ekonomskog partnerstva između dvije zemlje kao i ulogu koju Air Montenegro ima kao kompanija koja, tokom cijele godine sa više letova na nedjeljnom nivou, održava dobru avio-povezanost.
Tokom sastanka su se razmatrale mogućnosti intenziviranja i unapređenja saradnje posebno kada je u pitanju valorizacija i promocija crnogorskog avanturističkog i ski turizma koji su sve popularniji.
Air Montenegro trenutno saobraća tri puta sedmično između Podgorice i Ljubljane, dok su u ljetnjoj sezoni planirana četiri leta na nedjeljnom nivou i to iz Tivta.
Izvor:eKapija
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije