16.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Dispečerski centar “Čistoće” H. Novi za bolju i efikasniju saradnju sa građanima

Dispečerski centara – Čistoća HN

Pripreme za predstojeću turističku sezonu u novskoj Čistoći su u punom jeku. Osim svakodnevnih aktivnosti čišćenja javnih gradskih površina, obavljaju se i uređenja koja podrazumijevaju košenje trave i korova i orezivanje zelenila duž magistralnog i lokalnih puteva. Takođe, uklanjaju se divlje deponije iz prigradskih naselja, a ista se čiste po određenom rasporedu.

Osim javnih površina u Čistoći se za sezonu priprema i mehanizacija da bi se povećani obim posla u ljetnim mjesecima što bolje i efikasnije obavio, te da ne bi došlo do zastoja u odvozu otpada.

Za što bolju i efikasniju saradnju sa našim sugrađanima pripremljen je i uskoro počinje sa radom dispečerski centar koji se nalazi u servisnoj zoni u Igalu. Nekada prijavnica, a sad dispečerski centar, biće mjesto gdje će zaposleni moći da zaprime putem mejla, vibera i telefona pozive naših sugrađana koji se odnose na djelatnost Čistoće.

 Na ovaj način mogu da prijave nepravilno odložen otpad, neočišćene ulice, stepeništa, parkove, nezakupljene plaže, kao i nelegalne deponije.

Osim nepravilnosti na terenu, mogu prijaviti nepravilnosti i nejasnoće na računima za odvoz komunalnog otpada, pse lutalice, ali i izraziti primjedbe odnosno pohvale za rad zaposlenih.

Iz ovog preduzeća se nadaju da će uvođenjem dispečerskog centra postići intenzivniju saradnju sa građanima što bi trebalo rezultirati većim stepenom čistoće, kao i rješavanja drugih problema na terenu koji se direktno tiču njihove djelatnosti.

Najčitanije