12.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Djeca astronauti na Toploj, počinje Street art festival u Herceg Novom

Mural

Iako Street art festival u Herceg Novom zvanično počinje sutra, i trajaće do 15. septembra, prvi mural biće urađen ispod Osnovne škole “Dašo Pavičić” i vrtića “Naša radost” na Toploj. Crtež djece astronauta koji će krasiti prilaz školi, rezultat je saradnje Sekretarijata za kulturu i obrazovanje i Hercegnovskog strip festivala.

Kako pojašnjava jedan od organizatora 12. HSF-a Nikola Ćurčin, radi se o prvoj saradnji dva festivala. Iskustvo u organizaciji, pripremi i održavanju festivala može biti samo od pomoći, i ukoliko se radi o dobrim idejama, organizatori HSF-a će takve ideje pomoći i biti im oslonac, poručio je Ćurčin.

Autori murala u blizini škole i vrtića su Ćurčin i strip-autor Stevan Subić, i trebalo bi do sutra da bude završen.

Podsjećamo da sutra i zvanično počinje Street art festival, a u naredna tri dana muralom „Herceg“ biće uljepšan zid na Dubravi. Slikaće ga autori Mato Uljarević i Iva Marinović. Njihovo rješenje odabrano je kao najbolje na Konkursu, koji je raspisao Sekretarijat za kulturu i obrazovanje.

Tokom festivala murali će biti oslikani i na zidovima dvije škole i vrtića, čime se u festival uključuju i mladi Novljani. Slikanju će prethoditi radionice za djecu, kroz koje će im profesorka likovne kulture, Ksandra Popović pojasniti koncept oslikavanja murala i olakšati realizaciju.

Najčitanije